Noman har fått drømmejobben

Noman Mubashir har fått drømmejobben. Til høsten reiser han til Pakistan for å lage seks reisebrev fra sitt opprinnelige fedreland for NRK1.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

REISEKLAR: Noman Mubashir gleder seg stort over at han skal få lov til å lage seks reisebrev fra sitt fedreland Pakistan for NRK1. Men først skal han være en av programlederne for «Sommerlørdag». Foto: Øyvind Nordahl Næss

«Frokost-TV»-reporteren, «Sommeråpent»-reporteren, den tidligere nyhetsoppleseren er strålende fornøyd for tiden. I sommer skal han også være en av seks programledere for storsatsingen «Sommerlørdag» på NRK1.

- Et vanlig Pakistan

- Veldig ofte når det er reportasjer fra Pakistan, handler det om uro og konflikter. Men jeg har lyst til å vise at det finnes et annet Pakistan. Et helt vanlig Pakistan, sier Noman.

Annen generasjon

Selv er han annen generasjons pakistaner i Norge. Faren kom hit i 1971, moren året etter. Selv er han født i 1974.

- Jeg har mine røtter i Pakistan - og jeg har masse familie der. En bestefar, tanter og onkler. De fleste bor i en by som heter Radwah - tre timers kjøring fra Lahore, sier Noman Mubashir.

I begynnelsen av november reiser han til Pakistan - og programmet er planlagt sendt begynnelsen av neste år.

- Siden jeg har pakistansk bakgrunn har jeg jo en stor fordel - og det er at jeg snakker språket. Jeg kan urdu, og dermed et det jo mye lettere for meg å komme i kontakt med folk, sier Noman.

- Spennende

Naturlig nok kjenner han landet svært godt etter mange besøk der. Sist gang han var der, var i desember 2002.

- Det er så mye spennende å vise fra et land som Pakistan. Det blir natur, historie, musikk - jeg har lyst til å vise hvordan ungdommen lever. Ikke minst en spennende filmindustri. Det er så mange som velger å reise til India når de reiser den veien - jeg vil gjerne vise at Pakistan har mye å by på, sier Noman Mubashir, og legger til:

Visste du f.eks. at det går an å kjøre slalåm i Pakistan. At det finnes flotte skianlegg der. Kanskje noe å tenke på for dem som er lei av Geilo og Hemsedal, sier Noman Mubashir.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder