ETTERTRAKTET: Nikolaj Coster-Waldau under et TV-intervju med IMDb tidligere i vår. Foto: Rich Polk / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Ny TV-rolle for «Game of Thrones»-stjernen Nikolaj Coster-Waldau

Danske Nikolaj Coster-Waldau (48) har fått en av hovedrollene i «Gone Hollywood».

Kabel-TV-kanalen FX står bak pilotprosjektet, som skal handle om en gjeng litt gammeldagse talentjegere, som slår seg sammen om å danne et nytt agentbyrå – og som ender opp med å reformere og dominere hele bransjen.

Ifølge Variety vil TV-serien være en blanding av fiksjon og fakta. Flere kjente skikkelser i underholdningsbransjen vil dukke opp i serien, og en rekke virkelige underholdningsbegivenheter vil bli innlemmet i historien.

Costar-Waldau skal spille en rollefigur med navn Jack DeVoe. På rollelisten står også «Umbrella Academy»-stjernen John Magaro (36), «Mozart in the Jungle»-skuespiller Lola Kirke (28) og Ben Schnetzer (29). Det samme gjør skuespillerveteranene Jonathan Pryce (72) og Judd Hirsch (84).

les også

«Game of Thrones»-stjerne i bitter pengestrid

Den som står for manuset, og som også skal regissere, er ingen ringere enn amerikanske Ted Griffin (48) – mannen bak filmen «Ocean’s Eleven» og TV-serien «Terriers».

Noe tidsskjema er ikke oppgitt.

Fått med deg? Denne dødsscenen ble aldri vist i «Game of Thrones»

Hvor mye Coster-Waldau får i honorar, er heller ikke kjent. Den verdensberømte dansen har uansett til smør på brødskiva. Han lettet nylig på sløret om hvordan han har fått økonomisk opptur som følge av «Game of Thrones», og at det er

Cosmo anslår at den 48-åringens nåværende formue nå ligger på rundt 16 millioner dollar - 140 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder