DØD: Freddie Starr ble først kjent på 1960-tallet som vokalist i popgruppen The Midnighters. På 1970-tallet slo han for alvor gjennom som TV-komiker. Dette bildet er fra 2015. Foto: Jonathan Brady / PA Wire

Komiker-stjerne funnet død

Den kjente britisk komikeren Freddie Starr ble torsdag funnet død i sitt hjem i Spania. Starr ble 76 år gammel.

Det skriver flere engelske medier, deriblant The Telegraph.

Starr ble først kjent på 1960-tallet som vokalist i popgruppen The Midnighters som var i stallen til Beatles-manager Brian Epstein.

På 1970-tallet slo han for alvor gjennom som TV-komiker og i årene som fulgte ble han blant bransjens best betalte i selskap med størrelser som Benny Hill, Frank Carson og Jim Davidson.

STJERNE: Freddie Starr var stjerne i en rekke forskjellige TV-show i perioden 1970 til midten av 1990-tallet. Foto: PA / PA Wire

Han var med i en rekke TV-show som Freddie Starr (1993-94), The Freddie Starr Show (1996–98) og An Audience with Freddie Starr i 1996.

Etter at dødsfallet ble kjent torsdag ble Freddie Starr hyllet i sosiale medier som «en av de største».

Han var også «hovedpersonene i en av de mest legendariske tabloide forsider som The Sun sto for i 1986: «Freddie Starr spiste hamsteren min». Saken var sludder, men ga komikeren Starrgod publisitet.

Ved årsskiftet 2012/2013 fikk Starr mye omtale etter at han ble arrestert mistenkt for seksuelle lovbrudd i kjølvannet av Jimmy Savile-skandalen.

les også

Ny BBC-veteran anklaget for seksuelle overgrep

Starr ble en del av saken da en kvinne anklaget ham for å ha mishandlet henne da hun var 14 år gammel. Kvinnen sto fram i en ITV-dokumentar, og sa at mishandlingen hadde skjedd i forbindelse med TV-programmet Clunk Click med Jimmy Savile på 70-tallet.

les også

TV-komiker saksøker kreftsyk kvinne etter overgrepsbeskyldninger

Starr ble aldri siktet eller tiltalt for såkalte «historiske seksuelle overgrep». Han skal etterpå ha sagt at anklagene gikk så inn på at han at en periode vurderte å ta sitt eget liv, skriver The Telegraph.

Starr som egentlig het Frederick Leslie Fowell var gift fire ganger og etterlater seg seks barn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder