JOURNALIST PÅ LSK-PARTY: Her synger NRKs fotballreporter Morten Stokstad (31) sammen med jublende kanarisupportere lørdag kveld. Dagen etter rapporterte han fra cupfinalekampen mellom Haugesund og Lillestrøm.
JOURNALIST PÅ LSK-PARTY: Her synger NRKs fotballreporter Morten Stokstad (31) sammen med jublende kanarisupportere lørdag kveld. Dagen etter rapporterte han fra cupfinalekampen mellom Haugesund og Lillestrøm.

NRK-reporter ledet allsang på LSK-fest

...dagen etter rapporterte han fra cupfinalen

TV

Dagen før han dekket cupfinalen, ledet en halvnaken fotballreporter fra NRK an allsangen foran tusenvis av LSK-supportere på torget i Lillestrøm.

Publisert: Oppdatert: 14.06.10 14:48

Av:TRINE SAUGESTAD HATLENogSTIAN EISENTRÄGER
Problematisk, mener Presseforbundets Per Edgar Kokkvold.

Opptrinnet fant sted lørdag kveld på et arrangement i Lillestrøm, hvor flere tusen LSK-fans var samlet for å varme opp til årets cupfinale.

Da dansebandet Ole Ivars gikk av scenen etter endt opptreden, overtok NRKs fotballreporter Morten Stokstad showet. I bar overkropp dro han i gang felles allsang.

Helt naturlig

- Forza fugla, olé-olé-olé, sang Stokstad i en mikrofon fra scenen. Et halvt døgn senere dekket han cupfinalen mellom Haugesund og Lillestrøm for NRK Sporten.

LES OGSÅ:- Har klare retningslinjer

- Det var ment som et morsomt og uhøytidelig stunt, men jeg burde skjønt der og da at jeg ikke hadde noe på den scenen å gjøre, sier Morten Stokstad til VG.

Stokstad understreker at han har beklaget hendelsen til NRK Sporten.

- Det er menneskelig å feile. Her har en meget dyktig journalist gjort en feil, skriver redaksjonssjef Rune Haug i NRK Sporten i en sms til VG.

Problematisk

- Vi har akseptert beklagelsen. Vi kan legge til at journalisten ikke var på jobb, og journalisten har ikke lagt skjul på at Lillestrøm er det laget som står han nærmest. Dette har han også vært åpen på, for eksempel i NRKs fotballmagasin Bakrommet. Vi hadde tre TV-journalister på cupfinalen; en fra Haugesund, en fra Lillestrøm og en «nøytral», legger Haug til.

- Det vil undre meg mye om hans arbeidsgiver vil finne at dette er i overensstemmelse med de regler som gjelder for NRK-medarbeidere, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til VG etter å ha sett videoen der fotballreporter Stokstad tar av på scenen. Han har vondt for å tro at noen kan mene at Stokstads opptrinn er uproblematisk.

- Det er tvert imot problematisk. Det står ettertrykkelig i Vær Varsom-plakaten at den enkelte må verne om sin egen integritet og uavhengighet.

Det gjør man ikke ved å lede en heiagjeng hverken før eller etter en cupfinale, sier Kokkvold.

- Tenk deg en politisk journalist som applauderer en partileder under et politisk arrangement. Det går heller ikke, sier Kokkvold til VG.

Her kan du lese mer om