IKON: Laura Prepon fra serien «Orange is the new Black» forteller at hun og serien får mye støtte av homofile forkjempere i USA. Foto: Jessica Miglio for Netflix.

Nedrent av frierier etter Orange-suksess

LONDON (VG) Laura Prepon er nedrent med ekteskapstilbud fra kvinner etter suksessen som Alex i TV-seriehiten fra et amerikansk kvinnefengsel.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg har fått en mengde frierier fra kvinner, forteller Prepon til VG.

Hun vrir litt på seg på spørsmål om rollen hennes i serien som lesbiske Alex har gjort henne til et ikon for homofile.

- De homofile fansene vi har er fantastiske. Det støtter oss veldig og de er veldig tydelige på at hvor stor de mener at jeg er. Det er kult for jeg ser ikke på meg selv slik, men de ser ut til og digget det, så det er kult, sier hun med den samme dype og mørke stemmen vi kjenner fra TV-skjermen.

Selvbiografisk bok ble TV-suksess

Prepon er kledd i en champagnefarget kjole med paljetter og er inntullet i et stort beige sjal med sort mønster. Håret er like stort og svart som i serien, selv om hun egentlig er rødhåret fra naturens side. På føttene har hun flippflapper, akkurat slik kvinnene i fengelserien har når de skal i dusjen.

Prepon spiller Alex Vause i Netflix-suksessen «Orange is The New Black» hvor handlingen er lagt til et amerikansk kvinnefengsel. Alex er den lesbiske ekskjæresten til hovedpersonen Piper Chapman. Hun havner i fengsel ti år etter at hun har smuglet penger over landegrensene for Alex som lever svært godt av å selge narkotika. Også Alex havner bak murene.

Serien er basert på boken med samme navn som amerikanske Piper Kerman skrev etter at hun selv ble dømt og måtte sone av samme årsak som Piper i filmen.

I andre sesong beveger serien seg videre fra boken og forteller mer om de andre kvinnene i fengselet. Alex er ikke med i alle episodene og også Piper er mindre i fokus. Seerne får se mer av konflikter og hvordan maktforhold utvikler seg mellom flere av kvinnene som soner sammen.

- Fantastiske jenter

Jason Biggs, som spiller Chapmans forlovede Larry Bloom, er en av få menn i serien. Det synes han er interessant. Han kommer ofte på settet etter at de kvinnelige skuespillerne er i ferd med å avslutte scener fra fengselet.

EN AV FÅ MENN: Larry Biggs spiller forloveden til Piper Chapman i serien. Det er ikke alltid like lett. Foto: Linda Kallerus for Netflix

- De har det så gøy sammen. Jeg misunner dem. Jeg skulle ønske jeg fikk jobbe mer med noen av dem for de er en fantastisk gruppe jenter, sier Biggs til VG.

Hans egen rolle kretser primært rundt forlovende Piper, hennes venninne og hans mobiltelefon.

- Min telefonspilling har virkelig utviklet seg, sier han og ler høyt.

- Og det å onanere på skjermen, fortsetter han og fleiper:

- Jeg er kjent i Hollywoodsirkler som den du skal gå til hvis du er på jakt etter en skuespiller som er virkelig god telefonskuespiller eller onanerende skuespiller.

Bestemors favorittprogram?

Også i sesong to er det en rekke sexscener mellom kvinnene som soner sammen. På spørsmål om hvorfor serien også er populær blant menn, er det ingen av skuespillerne som trekker fram sexen.

- Det er en råhet i den som jeg tror appellerer til menn, sier Biggs. Han argumenterer med at seerne er intelligente, liker god TV og at verdenen som seerne blir tatt med inn i er fascinerende.

Les også: - Like dyster som Norge om vinteren (krever innlogging)

Når VG spør om ikke nettopp sexscenen appellerer til menn, utbryter han:

- Ja, glem alt jeg sa. Det jeg virkelig mener er at gutter liker å se jenter som har sex med jenter, sier han, ler og avslutter tema.

Også Prepon fleiper bort at sexscenene mellom de kvinnelige skuespillerne er årsaken til seriens popularitet.

- Det er favorittshowet til folk i alle grupper og hovedhistorien er forhold mellom samme kjønn, sier Prepon og fortsetter:

- Det er favorittshowet til min venns bestemor som er 85 år gammel. Det er utrolig hvor langt vi har kommet som samfunn. Det er virkelig kult, sier den amerikanske skuespilleren.

Sesong to av «Orange is the new black» slippes på Netflix 6. juni. Se traileren her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder