NY PRINSESSE: Emma Corrin til venstre på et bilde Netflix har delt, og til høyre prinsesse Diana i juli 1982. Foto: Faye Thomas/NETFLIX og LORD SNOWDON/AP

Hun er den nye prinsesse Diana

Nykommer Emma Corrin skal spille prinsesse Diana i den kommende sesongen av Netflix-serien «The Crown».

Det bekrefter strømmegiganten på sosiale medier tirsdag kveld. De formidler et sitat av skuespilleren der hun sier hun har sittet klistret til serien så lang.

– Det er uvirkelig at jeg nå blir en del av denne utrolig talentfulle skuespillerfamilien, sier Corrin.

Emma Corrin will play Lady Diana Spencer in The Crown Season Four. Filming will begin later this year. https://t.co/kJM6eZlqeY

– Prinsesse Diana var et ikon og hennes påvirkning på verden forblir kraftig og inspirerende. Det å utforske henne gjennom manuset til Peter Morgan er en enestående mulighet og jeg vil etterstrebe å yte henne rettferdighet, står det videre.

les også

Netflix slipper første bilde av «The Crown»-etterfølger

Det er i sesong 4 av serien Corrin dukker opp som Diana. Innspillingen starter ifølge Netflix senere i år. Fra før er det kjent at Olivia Colman spiller dronning Elizabeth i sesong 3 og antakelig også i sesong 4.

Sesong tre kommer på Netflix i år, mens sesong 4 er planlagt sendt i 2020.

Ifølge filmdatabasen Imdb har Corrin tidligere kun spilt i én kortfilm og i én episode av TV-serien «Grantchester». Hennes langfilmdebut, «Misbehaviour», der hun spiller en missekandidat, er ifølge databasen i postproduksjon. Hun vil også bli å se i TV-serien «Pennyworth» om Bruce Waynes butler Alfred Pennyworth og hans oppvekst i London på 60-tallet.

Ifølge «The Crown»-skaper Peter Morgan, har Corrin det som skal til:

– Emma er et strålende talent som umiddelbart trollbandt oss da hun prøvde seg i rollen som Diana Spencer. I tillegg til å ha skjønnhet og uskyld som den unge Diana, har hun også spennvidden og kompleksiteten som kreves for å spille en unik kvinne som gikk fra å være en anonym tenåring til å bli den mest ikoniske kvinnene i sin generasjon, sier han i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder