X Factor-finalistene: - Vi er alle vinnere

Se «X Factor»-konkurrentene vurdere hverandre

(VG Nett) Bare timer før «X Factor»-finalen braker løs, er ikke finalistene konkurrenter - bare gode venner.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Det er en klisjé å si det, men vi er på en måte alle vinnere nå som vi er klare for finalen, sier Atle Pettersen (21) til VG Nett.

VGTV: Se «X Factor»-konkurrentene vurdere hverandre

Tonen er god, og stemningen avslappet da VG Nett møter de tre finalistene, Atle Pettersen (21) fra Skien, Annsofi Pettersen (16) fra Sarpsborg og Hans Bollandsås (30) fra Melhus, i en sofa på Oslo Plaza dagen før den første finalen.

I år skal «X Factor»-finalen strekkes over to dager. Fredag skal alle tre synge hver sin sang. Lørdag vil en av de tre bli stemt ut i det finalesendingen starter, og de to som står igjen skal kjempe om heder og ære.

VG Nett-leser:«Én av de skal altså møte opp ferdig pyntet, ferdig øvd og klar til kamp på lørdag, for så å få beskjeden om at du skal hjem slengt rett i trynet etter fem-ti minutter. Flaut av TV2.»Si din mening!

I ILDEN: Atle Pettersen viser frem sin metal-side under en av delfinalene. Foto: Scanpix

- Vi har alle fått vist hva vi står for. Jeg tror det er viktig å nyte opplevelsen til siste slutt. Etter dette er «X Factor»-eventyret over, også for vinneren, mener Atle.

Det har snart gått ett halvt år finalistene var på sin første audition. VG Nett ba alle tre om å vurdere konkurrentenes styrker og svakheter.

- Annsofi har en helt spesiell stemme, og det aller viktigste for henne som artist er å få vist fram den. Det tror jeg det er mange som setter pris på, sier Hans, og får støtte fra Atle.

- Det kan være både en styrke og en svakhet å være så ung som hun er, men samtidig begynner hun tidlig, så hun har en enorm karriere foran seg, spår han.

Mer selvsikker

Selv håper Annsofi at hun har utviklet seg mye som artist siden starten.

- Jeg har fått bedre selvtillit, og vet mer hva som funker å si på TV eller ikke, sier 16-åringen.

Les også: - Marion er streng, men bare på TV

Hun er også raus med rosen overfor Atle.

Les også: Atle satt ut av teknisk kluss

- Han er en skummel konkurrent. Han står ganske trygt, og vet veldig godt hvem han selv er, synes Annsofi.

- Han er en utrolig sikker vokalist, til å være 21 år gammel. Det er litt skremmende å tenke på at han kanskje til og med er kjekkere enn meg selv. Det er kanskje det verste, flirer Hans.

Vekker

30-åringen fra Melhus er eldstemann i «X Factor»-finalen. I den første TV-sendte finalen måtte han synge om igjen for å unngå å bli stemt ut av konkurransen.

- Det var en kraftig påminner om at jeg ikke må bevege meg utenfor min komfortsone, musikalsk. Det gjorde jeg den første sendinga. Heldigvis fikk jeg være med videre. Jeg ville ikke stemt på meg selv etter den opptredenen, men jeg fikk en sjanse til, sier Hans - som tydeligvis har gjort det meste riktig siden den gang.

- For det første er han en fantastisk bra låtskriver. Hans har et veldig særpreget uttrykk som jeg aldri har sett før i Norge. I tillegg er han enormt ydmyk, og en veldig behagelig fyr å være i nærheten av, skryter Atle.

- Og så kommer han med gullkorn som du ikke helt skjønner hvor kommer fra, ler Annsofi.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder