«KIM»: Edward Schultheiss (33) spiller rollen som «Kim i «Himmelblå». Foto: NRK

«Kim»-gåten røpes i kveld

- og NRK avslører slutten på hele serien

(VG Nett) Ett år etter at Kim forsvant på havet, får «Himmelblå»-fansen i kveld omsider vite hva som skjedde.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Himmelblå - hjemmeside

Helt siden Kim (spilt av Edward Schultheiss) forsvant i siste episode av sesong to for litt over ett år siden, har fansen spekulert i hans skjebne. Døde han på havet eller lever han i skjul et sted?

Kan se hele slutten i kveld

I kveld, i nest siste episode av dramaserien, får de godt over 1,1 million TV-seerne som følger dramaserien, vite svaret. Men ikke bare Kims skjebne offentliggjøres i kveld. NRK frister alle som ikke klarer å vente til neste søndag med å få se avslutningen på hele serien, med at den aller siste «Himmelblå»-episoden legges ut på NRKs nettsider allerede i kveld - samtidig som nest siste episode går på lufta.

Bildegåter

Sjelden har en norsk dramaserie skapt så mye engasjement og fått så mange til å spekulere i handlingen, som nettopp «Himmelblå». Da fotograf Fredrik Arff laget det offisielle seriebildet til den tredje sesongen av «Himmelblå», gjemte han ti gåter og hemmelige budskap i bildet. Også VG Netts lesere kastet seg ivrig ut i spekulasjonene.

Les om bildegåtene HER og se VG Nett-lesernes gjetninger HER.

Tilbudt 150.000 kr

Også «Kim» har hatt et hardt press på seg. Mange har forsøkt å lokke ham til å røpe sin skjebne - uten hell.

- Et ukeblad tilbød meg 150.000, men de kunne sagt en million. Jeg ville aldri sagt det, sier skuespiller Edward Schultheiss (33) til NRK.no.

Hva tror DU skjedde med Kim? Og hva synes du om at NRK publiserer siste episode på nett én uke før TV-slutten? Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og si din mening.

VG Nett har snakket med «Kim» om utfallet. Les intervju med Edward Schultheiss etter kveldens episode.

«Himmelblå» er en av NRKs største satsinger gjennom tidene, med en prislapp på 50 millioner kroner. Serien er spilt inn på øya Ylvingen på Helgelandskysten.

Les også: «Himmelblå»-stjerner kan vinne gull

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

GÅTEFULLT: Himmelblå-gjengen samlet på Fredrik Arffs bilde: Fra venstre (karakter-navnene): Stina og Thomas med datteren Malin, Leif og kona Turid, Klara og mannen Halle, Britt og Brynjar med datteren Karoline, Marit med sønnen Robin og datteren Iris, Roland og Roy. Foto: FREDRIK ARFF/NRK (fotomontasje)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder