PROGRAMLEDERDUO: Kåre Magnus Bergh og Line Elvsåshagen er vertskap for Melodi Grand Prix-finalen.

PROGRAMLEDERDUO: Kåre Magnus Bergh og Line Elvsåshagen er vertskap for Melodi Grand Prix-finalen. Foto: NTB Scanpix

Tregt billettsalg: Melodi Grand Prix knust av «lillebror»

Mens billettene til MGPjr ble revet unna på under ett minutt, er det fortsatt billetter igjen til Melodi Grand Prix-finalen tre måneder etter de ble lagt ut.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Da billettene til MGPjr ble lagt ut for salg i september i fjor, var samtlige seter i Oslo Spektrum utsolgt på under minuttet. Det samme kan man ikke si om Melodi Grand Prix-finalen, som finner sted 11. mars.

Oppdatert? Her er årets MGP-artister

Billettene ble lagt ut for salg allerede 20. desember, men fortsatt er det mange muligheter for eventuelle etternølere.

– Det er rundt 1500 billetter igjen, sier Stig Karlsen, prosjektleder for MGP, til VG.

Han presiserer imidlertid at de på dette tidspunktet har solgt flere billetter enn på samme tid i fjor – og alle årene etter at MGP ble flyttet tilbake til Oslo Spektrum.

Spent på terningkastene? VGs dom over de norske håpene

På spørsmål om hvorfor billettsalget ikke går raskere, velger Karlsen å påpeke andre sider av Melodi Grand Prix' popularitet.

– De siste årene har MGP trukket godt over én million seere. Folk arrangerer MGP-fester rundt i hele landet, og samfunnshus og utesteder viser sendingen på storskjerm. Det er folkefest, og det er vi stolte av og glade for. At det da i tillegg kommer flere og flere for å se showet live i Oslo Spektrum er kjempegøy! svarer Karlsen.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Programlederdebutant: – Oi, er det så svært?

MGPjr slår ikke bare MGP, men også superstjernene som ofte skaper overskrifter når de selger ut på minutter – deriblant Metallica, og Bruce Springsteen. De tidligere MGPjr-vinnerne Marcus og Martinus (15) solgte ut Spektrum på to timer i fjor.

NRK vil ikke spekulere så mye i hvorfor det er så mye større interesse for billettene til MGPjr, men gleder seg på vegne av kollegene i samme kanal.

– Vi er glade for at MGPjr selger ut så raskt. Det er utrolig gøy at en så ung målgruppe vil se det live i Oslo Spektrum, sier Karlsen.

Husker du? Disse vant MGPjr

Han påpeker imidlertid at flere benker seg foran TV-skjermen for å se MGP enn MGPjr.

– I fjor hadde MGP over 1,3 millioner seere og vi er veldig glade for både antallet publikummere i salen og antallet seere, selv om MGPjr-billettene blir revet unna fortere.

Til sammenligning var det 632.000 seere som fikk med seg MGPjr-finalen i november i fjor.

Leder showet

For to år siden var Line Elvsåshagen (26) pauseinnslag i den norske MGP-finalen. I år stepper hun inn og leder hele sulamitten sammen med Kåre Magnus Bergh (38). Paret lover glitter og glamour.

Husker du? Da Silya raste mot MGP og da hun klinte til på direkten?

I fjor: Da Eurovision mistet uskylden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder