«Skam»-Josefine om sin nye deltidsjobb: – Jeg jobber som telefonselger

STOCKHOLM (VG) Josefine Pettersen (20) sier hun elsker rollen som Noora i «Skam», mens seriens nye stjerne håper at han skal gjøre det «dritbra» i den kommende sesongen.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over tre år gammel

Kort tid etter sitt første ordentlige TV-intervju på talkshowet til Fredrik Skavlan, møtte VG «Skam»-kollegene Josefine Pettersen og Tarjei Sandvik Moe (17) på vei hjem fra innspillingen i Stockholm onsdag.

– Det var kjempebra! Jeg syns det var veldig morsomt og stas å være der, sier Pettersen til VG.

Hun mener fansen kan glede seg til den nye sesongen av den populære serien, men deler ingen hemmeligheter om hva som skjer med rollefiguren hennes etter at det ble kjent at kjæresten William, spilt av Thomas Hayes, sluttet i serien.

– Jeg tror det blir bra og jeg gleder meg til å se det selv. Jeg vet ikke så alt for mye selv ennå.

I programmet, som sendes på NRK fredag kveld, forteller Pettersen også at hun ikke synes det er vanskelig å spille en jente som skal være fire år yngre enn henne selv.

– Det føles så kort tid siden jeg var 16 år selv. Jeg husker akkurat hvordan det var, at man føler seg så innmari voksen, sa 20-åringen til Skavlan.
Nytt fjes: Ruby (16) blir med i «Skam»

Jobben som telefonselger: – Det er kjempegøy!

«Skam»-skuespilleren avslørte også overfor Skavlan at hun har fått seg en ny deltidsjobb:
– Jeg jobber som telefonselger!

Pettersens jobb går ut på å selge abonnement på papiraviser til nordmenn, blant annet i Trøndelag. En overbevisende Pettersen fikk også applaus fra salen da hun ble utfordret av Skavlan til å late som hun ringte talkshowverten for å selge aviser.

Til VG forteller Pettersen at hun har hatt jobben i et halvt års tid og at hun ikke har noen planer om å slutte.

– Det er kjempegøy! Jeg koser meg og jobber med veldig flotte folk. Jeg digger dem.

Sett denne? Torstein er «Skam-Nooras» kjæreste

Ikke plaget av oppmerksomheten

I en pause i programmet svarte 20-åringen at hun «elsker» rollen som Noora, på spørsmål fra hertuginne Sarah Ferguson, som også gjester fredagens Skavlan-sending.

– Hvordan har det vært å møte nye mennesker etter at du ble kjent? Har det vært vanskelig å få nye venner som ser deg som den du er – og ikke som rollen du spiller?

– Det er naturligvis litt annerledes nå, når en del folk jeg møter vet hvem jeg er på grunn av «Skam», men det gjør meg ingenting. Det er stort sett bare hyggelig. Det noen folk forbinder med meg når de møter meg for første gang er jo Noora, men når de blir kjent med meg er det jo Josefine de blir kjent med, sier Pettersen til VG.

– Vil du si at det er det mest negative du har opplevd som en følge av å ha blitt et kjent fjes?

– Nei, det er ikke så ille. Man kan alltid finne noe negativt i alt, men det er ikke noe å klage på. Jeg har så sinnssykt fine venner fra før som jeg alltid vil være sammen med. Jeg har ingenting å klage på.

Husker du? Astrid S. og Thomas «Skam-William» Hayes på tivoli sammen

Saken fortsetter under bildet.

FÅR HOVEDROLLE: «Skam»-skuespiller Tarjei Sandvik Moe, her avbildet under onsdagens Skavlan-intervju, bekrefter overfor VG at rollefiguren Isaks seksualitet blir et tema i seriens tredje sesong. Foto: NRK

– Isaks seksualitet er et tema

Tidligere i år ble det klart at det er karakteren Isak, spilt av Tarjei Sandvik Moe, som får hovedrollen i seriens tredje sesong. Etter to sesonger i bakgrunnen som Isak, gleder 17-åringen seg til å få en mer sentral rolle.

– Ja, det blir kult å være hovedrollen og fint å få jobbet mye mer med skuespill, så jeg får vist frem hva jeg kan som skuespiller.

I serien har det blitt antydet at Isak er homofil og det er derfor ventet at hans seksuelle legning vil få en sentral rolle i neste sesong.

– Isaks seksualitet er et tema, men jeg skal ikke kommentere noe på hva den (legningen, journ.anm.) er eller hva som kommer til å skje, sier Sandvik Moe på spørsmål fra VG om det blir noen hete scener for ham i serien.

I NRKs promo til den nye sesongen ble det klart at det er guttenes tur i den populære nett-serien. I teaser-klippet ble Isak vist sittende i guttegarderoben, mens han kikket på de nakne kroppene til William og resten av «Skam»-gutta.
Heftige spekulasjoner: Lurte alle med ny «Skam»-kjekkas

Vil gjøre det «dritbra»

Pettersen er full av lovord om sin kollega og tror ikke Sandvik Moe vil få problemer med å håndtere det ekstra presset.

– Jeg tror han kommer til å klare seg helt fint. Tarjei er en smart og flink gutt som takler alt, sier Josefine til VG.

Sandvik Moe forteller også at han har bestemt seg for å satse på skuespillerkarrièren, men at han ikke har noen spesielle planer for hva han ønsker å gjøre i fremtiden.

– Jeg tenker å bare ta én ting av gangen. I første omgang skal jeg bare forsøke å gjøre det dritbra i «Skam».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder