POPULÆR: Kit Haringtons karakter Jon Snow i HBO-serien «Game of Thrones». Foto: Helen Sloan , Ap

«Game of Thrones»-skuespiller kan ha avslørt skjebnen til karakteren sin

Siden sesongfinalen av «Game of Thrones» har internett vært fullt av spekulasjoner rundt en Jon Snows skjebne. Nå har skuespiller Kit Harington selv kastet bensin på bålet.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I fem sesonger har seerne blitt bombardert med sjokkerende scener og drap av sentrale karakterer, men lite har vel blitt like diskutert og fått flere fanteorier enn det som skjedde på slutt av finalen av sesong fem.

Spoiler-advarsel! Slutt å les nå hvis du ikke har sett ferdig den siste sesongen.

Fans over hele verden satt sjokkerte igjen da rulleteksten rullet over TV-skjermen. Det siste vi fikk se fra Westeros var nemlig en av favorittkarakterene ligge blødende i snøen. Angrepet på Jon Snow kom ikke overraskende på fansen som har lest bøkene, men veien videre vet man ingenting om.

George R.R. Martin til VG: – Jeg elsker Hivju i «Game of Thrones»

Eller? Det kan virke som om skuespiller Kit Harington ikke er så flink til å holde på hemmeligheter.

I forbindelse med promotering til filmen «Testament of Youth» ble han intervjuet av det belgiske magasinen Humo. I intervjuet, som ble publisert på Reddit av en av brukerne, forteller skuespilleren litt mer enn han egentlig får lov til av HBO om sin rolle videre i serien, melder The Wrap:

– Vel, jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Det viktige er at nå vet jeg akkurat hvor lenge jeg har kontrakt, og i mellomtiden ...

28-åringen fikk så spørsmål om hvor mange sesonger han har igjen, og svarte:

– Det kan jeg ikke snakke om. La oss bare si at «Game of Thrones» vil forbli en del av livet mitt en stund. Jeg vil nok være i 30-årene når dette er over. En ting er sikkert: Den dagen jeg ikke lenger er med i «Thrones» er den dagen jeg vil grave meg ned i filmprosjekter.

Emilia Clarke: Hater sexscener

Oversettelsen av sitatene til skuespilleren har blitt bekreftet av flere amerikanske medier, blant annet av Huffington Post.

Men som flere har poengtert er det ikke sikkert at Harington dukker opp i serien igjen i den formen som vi er vant til å se ham i – for som HBOs programsjef Michael Lombardo fortalte i et intervju:

– Han er død. Alt jeg har sett, hørt og lest, Jon Snow er død, virkelig død.

HVA SKJER VIDERE? Sist vi så Kit Harington lå han i snøen på bakken. Foto: HBO Nordic ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder