I BOSNIA: Ari Behn og Per Heimly ute på tur for å løse verdensproblemer. Foto: MATTIS SANDBLAD/ VG

Kun 125.000 så «Ari og Per løser verdensproblemer»

Bergestuen: - Vi hadde håpet på høyere seertall

Tirsdag kveld var det bare 125.000 seere som benket seg fremfor TV-skjermen for å få med seg reisen til Ari Behn (41) og Per Heimly (41).

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I går kveld var det klart for premieren på TVNorge sin nye satsning «Ari og Per løser verdensproblemer». Dessverre sviktet seerne og kun 125.000 så programmet.

- Vi hadde håpet på høyere seertall, til tross for at det gikk sent på kvelden. Vi er veldig godt fornøyd med dette programmet. Miksen av humor og alvor passer godt inn på TVNorge. Reaksjonene i sosiale medier er også veldig positive, så vi krysser fingrene for at flere får med seg Ari og Pers reiser utover sesongen, sier Svein Tore Bergestuen, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og SBS Discovery til VG.

Tallene utgjorde en seerandel på 15,2 prosent i den kommersielle TV-målgruppen som består av seere fra 15 til 50 år. Og 11,6 i totalbefolkningen 12+.

- TVNorge var likevel største kanal i den kommersielle TV-gruppen i går, og SBS Discovery største TV-gruppe. Dette viser at vi ikke er like avhengige av enkeltsuksesser som vi en gang var. Vi kan ta større sjanser og satse over tid, sier Bergestuen.

- Får vist hvem jeg er

Totalt har Ari og Per vært på åtte turer verden rundt, der helt ulike konflikter og problemer skal belyses.

BRRR! Her er Per Heimly og Ari Behn i elven ved den legendariske broen Stari Most. Foto: MATTIS SANDBLAD/ VG


- I disse programmene opplever jeg at jeg får vist hvem jeg er. Jeg er glad i å møte mennesker, men ukomfortabel med å snakke om meg selv, selv om offentligheten sikkert har et annet inntrykk av meg. Det er en catch 22 dette, sier Ari om bildet han opplever er av ham der ute:

- En ting er posisjonen min, og så er jeg jo typen som forsterker det, erkjenner han selvironisk.

I fjor ble det kjent at de to forlot NRK til fordel for TVNorge. Reiseprogrammet de laget for NRK hadde 638.000 seere på premiereshowet, og ble kåret til beste underholdningsprogram under Gullruten 2011.

Krangler

FIKK PRIS: Reiseprogramet Ari og Per hadde for NRK i 20111 ble kåret til beste underholdningsprogram under Gullruten 2011. Foto: SARA JOHANNESSEN /VG

De to 41-åringene har vært venner i over 20 år, men det hindret dem ikke i å fysisk gå til angrep på hverandre - i fullt alvor.

- Ja, vi har sloss i Brasil og hevet tallerkener på hverandre i Bosnia. Jeg elsker Per og jeg hater Per, han gjør meg god og han gjør meg dårlig, fortalte Ari da møtte de to kameratene i Mostar i Bosnia-Herzegovina hvor deler av serien ble spilt inn.

- Da Per ville ha teamet til å jobbe klokken halv to på natten, gikk det noen glass og tallerkener i leiligheten Per og jeg delte. Men teamet har vennet seg til det. Og det er jo bare en bagatell i forhold til hva vi vi har opplevd av konflikter på disse reisene her, forteller han videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder