SVINGER SEG: Venke Knutson (t.v) og Kathrine Sørland er spente på debuten i «Skal vi danse» lørdag. Foto: Trond Solberg/VG

- Dansere har ingen intimgrenser

Slik takler Venke Knutson og Kathrine Sørland «Skal vi danse»-nervene

Venke Knutson (34) synes det var vanskelig å komme nært innpå dansepartner Egor Filipenko.

  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Vi brukte veldig lang tid på den intimsone-greia. Den armlengdeavstanden som man er vant til, den må brytes ned veldig fort. Det er det som er den største utfordringa. Vi har brukt mye tid på det, forteller Knutson til VG med et smil.

Hvem tror du vinner «Skal vi danse» i år? Si din mening nederst i saken!

VG møter Knutson sammen med venn og konkurrent Kathrine Sørland (33) i en pause mellom treningsøktene, i forkant av lørdagens premiere på «Skal vi danse».

DANSEPARTNER: Venke Knutson danser sammen mmed Egor Filipenko. Foto: TV 2

Kroppsfokus

- Dansere har jo seriøst ingen intimgrenser. De skifter helt åpenlyst, mens vi driver og gjemmer oss bort. Skal man gjøre det bra, så må man bryte ned intimsona, sier Sørland til VG.

Tidligere i høst fortalte Knutson i TV 2-programmet «Ettermiddagen» at hun håper det ikke blir for mye kroppsfokus på «Skal vi danse».

- Jeg bare håper at alle kan få danse med den kroppen de har. Punktum, sier Knutson.

- Så er det faktisk sånn at vi får litt å si i forhold til antrekkene. Vi skal føle oss komfortable, og det respekterer de, supplerer Sørland.

DANSEPARTNER: Kathrine Sørland danser sammmen med Tom-Erik Nilsen. Foto: TV 2

- Ikke så spennende

Hun mener det er en del av showet at det er kostymer og litt skuespill.

- Man skal vise litt andre sider av seg selv. Noen ganger er det lange kjoler, og andre ganger er de korte og snertne. Det er bare morsomt, sier hun.

- Det var mye kroppsfokus de første sesongene, men etter hvert så blir ikke det så spennende. Jeg føler vi har gått litt bort fra det, mener Sørland.

Kathrine Sørland har en sønn på fire år, mens Venke Knutson har to barn på to og fire år, og to stebarn på 9 og 12.

- Ikke noe flink

Med trening to-tre timer hver dag, seks ganger i uka, kan det fort bli litt hektisk. Så langt har det gått greit.

- Jeg har hatt han med på noen dansetreninger. Det er jo greit å vise han hva mamma holder på med, for han skjønner jo ikke alltid det. Han synes det var kult å få treffe Tom-Erik, eller Tom-Jerry som han kaller ham, ler Sørland.

- Vilma har også vært med, og hun synes ikke jeg var noe flink i det hele tatt. Hun skjønner ikke helt hvorfor jeg må danse, forteller Knutson med et smil.

Ekteparet Eli og Carl I. Hagen er blant de mest profilerte «Skal vi danse»-deltakerne i år. De har også rukket å gjøre inntrykk på konkurrentene sine, under danseforberedelsene.

- Jeg gikk forbi rommet til Eli, og plutselig ser jeg Eli med beina langt oppe i lufta. Jeg må innrømme at jeg ble litt starstruck da jeg traff Carl I. Hagen. Han virker litt skummel, og så er han verdens hyggeligste. Det er morsomt å se han i tights, synes Sørland.

- Fniser mye

Kathrine Sørland skal danse sammen med Tom-Erik Nilsen, mens Venke Knutson har fått Egor Filipenko som partner.

- Jeg har fnist meg gjennom dansetrening etter dansetrening. På en måte har det gjort at treningen har blitt veldig mye lettere, mener Kathrine.

- Hvordan kommer dere til å ha det like før dere går på parketten lørdag?

- Jeg kommer til å være skikkelig nervøs! For meg er det veldig fjernt, og veldig rart å tenke på at jeg skal være med på dette. Jeg får vondt i magen, sier Sørland.

- Vi får håpe folk skjønner at hvis vi ikke smiler og vinker, så er det på grunn av nervøsitet, ler Knutson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder