FØRSTE- OG ANDREPLASS: Magnhild Vik kom helt til topps i årets «Farmen». Dermed endte Olav Harald Ulstein på en andreplass. Foto:Helge Mikalsen,VG

Magnhild vant «Farmen»: «Farmen»-Olav om finaletapet:
– Det er greit å tape mot en venn

FINALEFESTEN (VG) Det holdt ikke hele veien for Olav Harald Ulstein (51) - han måtte ta til takke med andreplassen i årets «Farmen».

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

I søndagens finaleepisode var det Magnhild Vik (43) som gjorde det best, og stakk av med seieren i «Farmen».

I finalen møttes Magnhild og Olav i kunnskapskonkurransen, og selv om Olav ledet til å begynne med ettersom han hadde flest finalekniver, kom Magnhild raskt tilbake.

– Jeg ledet over Magnhild i utgangspunktet, men jeg hadde tenkt at vi skulle få spørsmål om gårdslivet. Men så kom det spørsmål som vi ikke kunne tillegge oss kunnskap om inne på gården, og jeg visste ikke svaret og Magnhild visste ikke svaret. Hun gjettet riktig, mens jeg gjettet feil. Til slutt tapte jeg med ett poeng.

Å være så nær førsteplassen og premien som følger, har ikke irritert 51-åringen fra Sykkylven.

– Jeg har ikke brukt et eneste sekund av tiden min til å tenke på at jeg ikke vant hytte og bil. Ikke et eneste sekund. Jeg tenker at jeg har vært med på «Farmen»-eventyret. Jeg meldte meg ikke på for å vinne, og det er nok derfor jeg ikke tenker at jeg «tapte». Jeg meldte meg på for å være med på et eventyr, og gjøre noe jeg ikke har gjort før.

LES OGSÅ:«Farmen»-Finn mener TV 2 lager mobbe-TV

Livsfarlig konkurrent

Magnhild ble en veldig god venn inne, og er fortsatt en veldig god venn ute.

– Det er greit å tape mot en venn. Selv om jeg gjerne skulle hatt hytte og bil, gud bevares, men jeg synes det er godt at Magnhild vant. Hun er en verdig vinner. Hun er beintøff, hun blir omtalt som jernkvinnen. En maskin. Hun er den som jobbet mest, og når andre tok en middagslur jobbet Magnhild. Hun hvilte seg mens hun saget, og så jobbet hun enda hardere etterpå. Det er helt sprøtt, sier han før han fortsetter:

– Jeg har aldri møtt en dame som kan jobbe som henne. I tillegg er hun kunnskapsrik, og sterk både fysisk og psykisk. Som konkurrent var hun livsfarlig hele veien.

Olav ble under «Farmen» mye kritisert av seerne, og selv sa han til VG at han bare måtte le av kritikken. Vel hjemme i Sykkylven møtte han ikke like mye kritikk.

– Her i Sykkylven blir jeg mottatt som en rockestjerne. Her vet folk hvem jeg er, og de vet hva jeg står for og de skjønner at man spiller et spill der inne, sier han.

– Og når vi skulle holde appell, og de andre deltakerne ville at jeg skulle få den kniven. Det er litt morsomt med tanke på all kritikken jeg har fått av seerne. Seerne mente kanskje at jeg var en skikkelig pøbel inne på gården, men når jeg får den kniven fra flertallet av deltakerne - kanskje folk måtte tenke seg litt om og innse at ting kanskje ikke er helt slik det er på TV. Tror folk virkelig at når jeg skulle gjemme seletøyet i skogen, så løp jeg bare tilfeldigvis forbi et kamera? ler han.

GODE VENNER: Selv om Ulstein taptemot Vik i både semifinalen og finalen er tonen god mellom dem. Foto:TV 2,

Gikk ned 15 kilo

Livet etter «Farmen» ble ikke helt slik Olav hadde sett for seg.

– Det har vært helt annerledes enn jeg hadde sett for meg. Ti uker er lenge, jeg gikk ned 15 kilo og var mye mer sliten enn jeg trodde jeg skulle være. Du tenker på alt du skulle gjøre når du kom hjem: klippe gresset, rydde rundt huset, bygge litt. Men i det du kommer hjem så går lufta ut av deg, og du ligger igjen som en sprekt ballong. Du har rett og slett ikke overskudd. Og så hadde jeg problemer med konsentrasjonen. Jeg kunne sitte og snakke med noen, men i det man var stille i fem sekunder, så var jeg tilbake på «Farmen» og tenkte gjennom alt som er blitt gjort, og sagt. Slik var det i to uker.

Likevel var det godt å komme hjem til kjæresten Grethe Helen Tynes, og datteren Pernille.

VG+:Kjæresten forteller: Slik er Olav Harald helt privat(krever innlogging)

Tidligere denne uken ble det klart hvem som gikk til finalen, og etter hinderløypen måtte Finn Olav Odde, Hilde Ostad og Stine Sørum som måtte forlate gården. I semifinalen trakk Charlotte Thøgersen det korteste strået, men hun synes det var greit å ryke rett før finalen.

– Jeg vant kanskje ikke «Farmen», men jeg vant så mye annet. Jeg var så fornøyd likevel, sa hun til VG da exiten var et faktum.Les også

 1. Her er Farmen-klippernes favoritt

  Mens du kanskje har sett Farmen tre ganger i uka på tv, har klipperne sett 950 timer med råfilm.
 2. «Farmen»-Magnhilds to fedre hyller datteren før semifinalen

  «Farmen»-semifinalist Magnhild Vik (43) kan i mange sammenhenger betraktes som heldig – for ikke bare har hun én far som…
 3. Gaute om «Farmen»-konfliktene: Håper på forsoning på
  finalefesten

  Konfliktnivået har økt dramatisk gjennom hele «Farmen»-sesongen. Programleder Gaute Grøtta Grav (35) håper flere av…

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. «Farmen»-Charlotte slått ut i semifinalen: – Jeg er både trist og lykkelig

 2. «Farmen»-Olav klar for semifinale

 3. Gaute Grøtta Grav hyller «Farmen»-Finn på Facebook

 4. Carl I. Hagen om «Farmen»-oppstyret: - Hadde det vært en politiker i et annet parti som hadde
  opptrådt på den måten, så hadde ingen reagert

 5. Dette synes deltakerne om «Farmen-vinneren»

Fra andre aviser

 1. Fædrelandsvennen har snakket med sørlendingene på Farmen: – Trodde jeg skulle være der lenger

  Fædrelandsvennen
 2. Habiba (21) fra Kristiansand deltar i «Farmen»

  Fædrelandsvennen
 3. Endte på tredjeplass i Farmen: – De andre deltagerne har ønsket meg ut siden dag én

  Fædrelandsvennen
 4. «Oppfinneren» til topps i Farmen Kjendis

  Fædrelandsvennen
 5. 20 år med reality-TV: «Det var mye sex i huset, fordi folk kjedet seg. Til slutt måtte jeg sove i badstuen»

  Aftenposten
 6. Lothepus trenger hemmelig telefonnummer

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no