TIL CANNES: Den nye NRK-serien er én av ti internasjonale TV-serier som skal konkurrere i hovedkonkurransen. I en av rollene møter vi Pia Tjelta (bildet).

TIL CANNES: Den nye NRK-serien er én av ti internasjonale TV-serier som skal konkurrere i hovedkonkurransen. I en av rollene møter vi Pia Tjelta (bildet). Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

«Lykkeland» til ny Cannes-festival

Allerede før den har hatt norsk- og internasjonal premiere, er den nye NRK-serien «Lykkeland» nominert som én av ti serier til hovedkonkurransen i den nye TV-seriefestivalen «Canneseries» i april.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Oljeeventyret blir storstilt TV-serie

– Dette betyr mye for oss, og vi har jobbet lenge for å komme dit. 130 serier var påmeldt i første runde, sier «Lykkeland»-produsent Synnøve Hørsdal i produksjonsselskapet Maipo til VG.

«Lykkeland» er NRKs store dramaserie om starten på det norske olje­eventyret . Handlingen starter i Stavanger sommeren 1969. Det er krise i byen. Internasjonale oljeselskaper er i ferd med å trekke seg ut. Ingen tror det finnes olje på norsk sokkel. Fisk har vært byens største ressurs, men havet er i ferd med å fiskes tomt.

INNSPILLING: Per Kjærstad, Pia Tjelta og Petter Næss i fjor sommer. Foto: LINE MØLLER,VG

Lille julaften 1969 borer Phillips Petroleum seg inn i tidenes største oljebrønn – og alt endres.

– Vi hadde et stort mål med «Lykkeland» . og det var å bli tatt ut til denne konkurransen og det har vi klart. Vi er på mange måter allerede merket i konkurransen om oppmerksomhet. Så er det første gang denne festivalen arrangeres, og det kan selvfølgelig slå ut både på godt og vondt, sier Hørsdal.

les også

Travel Pia Tjelta: Nå må mann og mamma ta over på hjemmebanen

Canneseries går av stabelen i tidsrommet 4 til 11. april i forkant og parallelt med den store TV-messen MIPTV i Cannes.

I de fire viktigste rollene møter vi Anne Regine Ellingsæter (21), Amund Harboe (20) og Malene Wadel (19). Alle tre er fra Stavanger, mens den fjerde hovedrollen spilles av den britiske skuespilleren Bart Edwards (28). Av mer kjente skuespillere som er med i serien møter vi Pia Tjelta som rederfrue Ingrid Nyman

les også

Alle hyller «Mammon» etter Emmy-prisen

– Det er det aller fineste prosjektet jeg har vært med på, noensinne, sa Pia Tjelta til VG under innspillingen ifjor sommer.

Etter planen skal «Lykkeland» ha norsk premiere på NRK til høsten, men allerede 10. april er det internasjonal premiere i Cannes hvor de to første episodene vil bli vist. Serien er på åtte episoder og den er skrevet av Mette M. Bølstad.

– Dette er stort, sier executive producer i NRK, Tone C. Rønning til VG.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder