1,5 mill. så «Nytt på nytt»

(VG Nett) Aldri før har så mange sett NRKs «Nytt på nytt» som etter Anne-Kat.s fyllekjøring.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

1 516 000 nordmenn benket seg foran statskanalen for å se hva skandaleombruste Anne-Kat. Hærland, Jon Almaas og de andre gjestene i «Nytt på nytt» ville servere fredag etter at Anne-Kat.s promillekjøring og bilkrasj skapte overskrifter tidligere i uken.

- Kjempeflott

- Vi synes det er kjempeflott at 1,5 millioner seere så «Nytt på nytt» for å se hvor idiotisk vi synes fyllekjøring er, sier prosjektleder Guri Skavland til VG Nett.

- Så dere tar ikke til dere kritikken fra ulikt hold som hevder at dette var upassende fleiping om et alvorlig tema?

- Nei, det gjør vi ikke. Folk må mene det de vil, men vi synes fyllekjøring er idiotisk, og det kom klart fram av «Nytt på nytt», sier prosjektlederen.

Rekord

«Nytt på nytt» har hver fredag over en million seere, men aldri før har så mange benket seg foran humor-gjengen som sist fredag. I underholdningssammenheng er det mange år siden NRK har hatt en så stor seermagnet som fredagens «Nytt på nytt».

- Vi har nok ikke hatt så mange seere til et underholdningsprogram på denne siden av 2000. Bare noen OL-øvelser har kunne skilte med tilsvarende tall, sier Guri Skavland.

Fikk drahjelp

Anne-Kat. og co. sikret også de andre fredagsprogrammene på NRK ekstra mange seere. «Beat for Beat» hadde 1,2 millioner seere og «Først & Sist» 1,3 millioner seere. Til og med krimserien «Politiagentene» nærmet seg millionen, får VG Nett opplyst.

Fleipingen om fyllekjøringen i beste sendetid har vakt harme hos leder av Kringkastingsrådet, Kjellbjørg Lunde, som har bedt NRK-sjef John G. Bernander svare for Kringkastingsrådet. Kringkastingsrådet har sitt neste møte 11. desember.

Anne-Kat kjørte bil og krasjet to ganger forrige søndag - med en promille på 1,26. Hun har bedt politiet om å vente med avhør.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder