KRASJET: Per Henry Borch (37) skadet kneet i en kollisjon under reality-serien som har permiere på TV Norge i kveld. Foto: Tv Norge
KRASJET: Per Henry Borch (37) skadet kneet i en kollisjon under reality-serien som har permiere på TV Norge i kveld. Foto: Tv Norge

Risiko-reality på TV Norge

- Vi var brikker i et levende brettspill

TV

(VG Nett) Reality-programmet «Peking Express» har premiere på TV Norge i kveld. Bilkrasj, slangebitt og hundebitt er bare noe av det deltakerne opplever i løpet av reisen fra Moskva til Beijing.

Publisert:

De reisende starter på Den røde plass i Moskva gjennom Russland og Mongolia og ender til slutt opp i Beijing.

Serien består av 18 deltagere fordelt på ni par, tre fra Norge, tre fra Sverige og tre fra Danmark.

I 41 dager konkurrerer deltagerne om en premie oppmot 500 000 kroner.

Ikke risikofritt

I løpet av serien, som er ferdig innspil, ble tre nordmenn, inkludert programlederen Synnøve Skarbø, bitt av hund.

- Deltagerne er jo forsikret slik de er i alle typer reality-program vi har. De fikk også en god vaksinepakke som har blitt prøvd ut i de tidligere produksjonene, blant annet i Tyskland og i Frankrike, sier informasjonssjef Ingerid Medhus i TV Norge til VG Nett.

- De var vaksinert mot alt bortsett fra rabies, legger hun til.

Videre kan hun fortelle at med en gang bittene skjedde, ble deltagerne vaksinert også mot rabies.

- Dette er ikke en risikofri reise, og deltakerne reiser jo på egenhånd. Særlig trafikken er skummel. De har en veldig dårlig bilpark og kjører veldig fort, påpeker hun.

LES MER OM: Smerte-TV

Gambling

Den reisevante Per Henry Borch (37) har vært på begge polene, og var ikke redd under resien.

- Det var veldig spennende og utfordrende å være en brikke i et levende brettspill, sier PH som han selv kaller seg, til VG Nett.

PH var med på en bilulykke under reisen og sliter fortsatt med smerter i kneet.

- Det var jo litt gambling, og vi vurderte hele tiden situasjonen. Da vi satt i bilen, visste vi jo at den var i dårlig stand, sjåføren kjørte veldig fort og var bare, 18-19 år sier PH.

- 24 timer senere ble jeg bitt i leggen av en illsint schäfer, jeg trodde jeg hadde sett meg for, men gikk litt for tett på en hund som lå og sov. Plutselig sto den i leggen på meg. Det var samme ben som jeg skadet i bilulykken, så det var ingen heldig situasjon, avslutter han.

Bitt av slange

En svensk jente ble i løpet av serien bitt av en slange.

- Det var ganske kritisk en stund, hun ble fraktet til sykehuset, men det sykehuset hadde ikke motgift. Da måtte hun fraktes videre i ambulanse til et annet sykehus. Det var veldig dramatisk en stund, forklarer Medhus.

2,5 tonn utstyr

Dette er den største produksjonen i TV Norges historien når det gjelder logistikk. Hvert par har en fotograf og en reporter som følger den til en hver tid. I tillegg til to og et halvt tonn utstyr, 100 mennesker og 12 minibusser.

Konseptet har tidliger blitt kjørt i Belgia og Nederland, Tyskland og Frankrike.

Her kan du lese mer om