I HARDT VÆR: Bill Cosby har blitt anklaget for en lang rekke overgrep det siste halvåret – og stadig flere detaljer lekker ut i mediene. Cosbys kone gjenom 50 år, Camille, har støttet ham hele veien. Foto:Matt Rourke,Ap

New York Times: Bill Cosby avslørte forføringstaktikk

Da Bill Cosby (78) ble avhørt av politiet i 2005, hevdet han å være «ganske god til å lese andres følelser», skriver New York Times.

 • Line Orfjell

Artikkelen er over fem år gammel

For ti år siden ble komikeren avhørt på et hotell i Philadelphia. Anledningen var et søksmål mot Cosby fra en ung kvinne, Andrea Constand, som anklaget ham for å ha dopet henne ned og forgrepet seg på henne.
Saken endte med forlik i 2006, og i juni kom det frem at den tidligere TV-stjernen jobbet på spreng for å unngå at detaljene rundt saken ble offentliggjort. Nå har New York Times likevel fått tilgang til de gamle avhørsdokumentene.
Les også: Bill Cosby trues med massesøksmål

Plukket opp signaler

Ifølge den amerikanske storavisen skal Cosby ha beskrevet sine egne forføringsmetoder – og komikeren visste å utnytte sin egen kjendisstatus.
I avhøret skal Cosby ha beskrevet hvordan han lovet å hjelpe en rekke kvinner med karriene deres, mens en en annen dame skal ha blitt forført da Cosby viste interesse for faren hennes – som var kreftsyk.
Cosby skal dessuten ha forklart hvordan han dumpet en ung modell, bare for å kunne fortsette jakten på andre kvinner. Selv hevdet han å være rimelig flink til å plukke opp bekreftende signaler fra det motsatte kjønn, selv om de ikke nødvendigvis uttrykket dette verbalt.
– Jeg tror jeg er ganske god til å lese andres følelser i romantiske, seksuelle situasjoner, uansett hva du kaller det, skal han ha uttalt.
Les også: Cosby skal ha spøkt med sexanklager

Mentor og elev

I utgangspunktet møtte komikeren Andrea Constand, kvinnen som saksøkte ham i 2005, på Temple University i Philadelphia. Under avhøret forteller Cosby at han ble interessert i henne med det samme, og ifølge ham innledet de et forhold.
– Jeg inviterte henne hjem til meg, og snakket med henne om personlige ting – livet hennes, utvikling og utdannelse, skal Cosby ha sagt.
Han beskrev situasjonen som et slags «mentor og elev»-forhold, og at han selv inntok førstnevnte rolle. Cosby skal ha tilbudt Constand fristende fordeler som følge av kontakter, erfaring og egen kjendisstatus. Da Constand ikke fulgte opp et av rådene hans, ble han irritert:
– Her har du en mentor, Bill Cosby, som er i bransjen, og som faktisk vet hva man bør gjøre, og Andrea grep ikke sjansen.
På spørsmål om han faktisk var forelsket i den unge jenta, svarte Cosby kontant nei.

Så du denne?Playboy-modell anmelder Cosby for overgrep

En lang rekke anklager

Bill Cosby har opplevd mye motgang de siste månedene. Over 40 kvinner har anklaget ham for seksuelle overgrep, som han selv har avvist fullstendig. Kona til Cosby, Camille, har også gått ut og fortalt at hun støtter ektemannen. Paret har vært gift i over 50 år. I vinter, da Cosby sto på scenen i Canada, resulterte det i demonstrasjoner utenfor de aktuelle arenaene – og mange donerte billettene sine til støttegrupper for seksuelle overgrep.
Tidligere denne måneden fikk nyhetsbyrået AP tilgang til noen andre saksdokumenter fra 2005, hvor det fremgår at Cosby innrømmet å ha gitt et beroligende middel, Quaaludes, til en kvinne han ønsket å ha sex med. Ifølge dokumentene beskrev Cosby hvordan han møtte en kvinne i Las Vegas på 1970-tallet
– Hun møter meg backstage. Jeg gir henne Quaaludes. Deretter har vi sex, fortalte skuespilleren.
Bill Cosby, som ble en stor stjerne gjennom «The Bill Cosby Show» på 1980-tallet, har aldri blitt dømt noen av anklagene som har blitt reist mot ham.
Les også: Cosbys datter forsvarer overgrepsanklaget far

Flere artikler

 1. Hovedvitnet i Cosby-saken: – Jeg ville at det skulle stanse

 2. Bill Cosby for retten 13 år etter påstått overgrep

 3. Cosby-høring endte i rop og rabalder

 4. Aktor: Bill Cosby misbrukte sin makt og berømmelse

 5. Nå vil Cosby lære andre å beskytte seg mot overgrepsbeskyldninger

Fra andre aviser

 1. Bill Cosby for retten 13 år etter overgrep

  Fædrelandsvennen
 2. Cosby risikerer ti år

  Aftenposten
 3. Dommeren annullerer Cosby-rettssaken

  Aftenposten
 4. Advokat etter Cosby-kjennelse: – Endelig blir kvinner trodd

  Fædrelandsvennen
 5. Cosby innrømmer å ha gitt dop til kvinner for å få sex

  Aftenposten
 6. Cosby må svare for overgrep i retten

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder