GRYTEKLAR: Anne Marie Ottersen var med i første runde av «4-stjerners middag» i 2009, og nå igjen. Den nye sesongen er den åttende i rekken. Foto: TVNORGE ,

Kjendisene elsker å diske opp for hverandre - gang på gang

Mange av deltagerne i nye «4-stjerners middag» er med for andre gang. Det synes TVNorge og stjernene er helt uproblematisk.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Da de spurte meg, understreket jeg at jeg hadde vært med én gang før. Men vi ble enige, forteller skuespiller Anne Marie Ottersen (70) til VG. Sammen med Stian Blipp (25), Torkjell Berulfsen (72) og Triana Iglesias (33) er hun første kvartett ut mandag 11. januar.

– Man treffer nye mennesker som man både spiser hos og sammen med. Det er en gave, mener Ottersen, som ikke trives spesielt godt med å ha medier på besøk hjemme hos seg.

– Men jeg oppdaget sist at de er så flinke på dette at det blir ikke noe problem.

Ottersen tror ikke hun har utviklet kokkekunnskapene nevneverdig siden hun var med første gang i 2009.

– Jeg bruker oppskrifter og jobber med saken, og jeg er nervøs hele dagen. Jeg lager mat hver dag, men er ingen kokk.

Så du denne? Kollegene hyllet «Otters»

70-åringen, som også svingte seg i «Skal vi danse», til tross for at det er det skumleste hun har stilt opp på, setter pris på at konkurransemomentet ikke er så stort i «4-stjerners middag.

– Ingen liker vel å tape. Her er det vel tiden som kan være litt knapp. Du må lykkes med maten ved første forsøk.

– Sier du ja hvis du blir spurt en tredje gang?

– Nå er det vel nok, mener Ottersen.

MED IGJEN: Henning Solberg. Foto: TVNORGE ,

Rallyfører Henning Solberg (42) var med i 2009 – og nå igjen.

– TVNorge overtalte meg med en bra gjeng mennesker. Jeg har eget kjøkken i potetkjelleren, som jeg kaller den, og den bruker jeg på varme sommerdager.

Noen stor kokk er han ikke, men han lever fortsatt på rosen han fikk da han besøkte Eyvind Hellstrøm i 2013.

– Han skrøt av smaken på suppa mi, selv om den så ut som sølevann! ler Solberg.

– Hva er best og verst med å være med i reality-TV?

– Jeg tar all TV med et smil og tålmodighet. Og er det kule folk med, sier jeg gjerne ja en tredje gang.

MED IGJEN: Isabella Martinsen. Foto: TVNORGE ,

Nysgjerrig? Han fikk «kick» av «71 grader nord»

Værmelder og fotograf Isabella Martinsen (36) var med i 2012 og sa gladelig ja nå igjen etter at en annen måtte trekke seg.

– Så jeg var ikke førstevalget, muligens ikke andre heller. Men jeg like glad for å få være med likevel. Det er uskyldig moro, og selv var jeg fullt overbevist om at jeg skulle dra nytte av erfaringen fra sist. Jeg unte meg i alle fall den luksusen det er å skulle komme til dekket bord tre dager på rad. Ikke bare er det veldig hyggelig, men også ganske gunstig økonomisk å kunne slippe unna på hjemmebane den uka, sier hun med et smil.

Husker du? Hun fikk blackout i «Skal vi danse»

En annen som også lot seg friste til «4-stjerners»-comeback av økonomiske årsaker, er Fridtjov Såheim (47).

– Jeg er generelt veldig matinteressert. Og så trengte jeg pengene, forteller skuespilleren, som var med første gang i 2011.

– Kan vi lokke ut av deg hvor mye du fikk for å være med?

– Hehe, nei absolutt ikke.

MED IGJEN: Fridtjov Såheim. Foto: TVNORGE ,

Såheim tror konseptet er så populært fordi alle liker å titte på kjendiser på privaten. Han har selv ingen betenkeligheter med å invitere seerne inn på sitt eget kjøkken enda en gang.

– Så lenge det ikke tar form av hjemme hos-reportasje, forklarer han.

– Hva er den største utfordringen?

– Å være tilstede for kamera når det faktisk begynner å bli hyggelig, svarer Såheim, som ikke utelukker at han kan bli med en tredje gang.

Oppdatert? Fikk refs for pkerstunt

MED IGJEN: Synnøve Skarbø. Foto: TVNORGE ,

Programleder Synnøve Skarbø (45) sa ja igjen det var så gøy i 2009.

– Og fordi det er såpass lenge siden at jeg tenkte at ingen husker at jeg har vært med før. Selve matlaginga er ikke jeg personlig så opptatt av. Jeg tenkte egentlig mest på at det var dumt jeg ikke hadde pussa opp, eller i det minste ommøblert siden sist.

I 2009 fikk hun en feinschmecker-venninne til å lage maten for seg, og så varmet hun den opp før servering.

– Selv det klarte jeg å fucke opp. Denne gangen gjorde jeg alt selv.

Leste du denne? Synnøve Skarbø om mammarollen

Tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbreid (41) håper hun har blitt litt bedre til å lage mat siden 2012.

– Det er litt spennende, for jeg ser ikke på meg selv som noen kokk. Jeg prøver gjerne ting for første gang i programmet, og så blir jeg veldig glad hvis jeg får det til. Jeg håper jeg blir litt bedre for hvert år som går.

VG+: Liv Grete Skjerlbreids nye liv

Hun har ingen kvaler med å gjøre comeback.

– «4-stjerners middag» er et hyggelig program. Og det er fint å møte nye mennesker. Om jeg kan si ja en tredje gang? Det aner jeg ikke.

MED IGJEN: Liv Grete Skjelbreid. Foto: TVNORGE ,

TVNorge: - Ingen diskvalifikasjon

«4-stjerners middag» vises mandag til torsdag.

– Det er etter hvert svært mange kjendiser som har vært med, og det gjør det både vanskelig og lett å caste videre. Vanskelig fordi utvalget blir snevrere, og lett fordi det er et velkjent konsept, sier mediesjef i TVNorge, Hanne McBride.

– Hvorfor spør dere de samme deltagerne gang på gang?

– Hvis en kjendis har vært med før, betyr det på ingen måte diskvalifikasjon fra nye invitasjoner. Det er lenge siden første sesong i 2009, og mye kan ha skjedd med deltakerne siden de var med sist. Dessuten syns vi det er gøy å se dem i nye konstellasjoner, og vi liker kombinasjonen av etablerte kjendiser og nye stjerner, eller A- og C-kjendiser, om du vil.

– Kan du opplyse om hva deltagerne får betalt?

– Vi kommenterer aldri forhold som omhandler innhold i kontrakter og honorar, men jeg kan si at vi dekker utgifter til ingredienser.

TV-ekspert: – Tåler de samme på nytt

Morten Wiberg i Carat synes det er bedre at seerne får se igjen noen av de samme kjendisene enn at TVNorge skal lete ned på D- og E-listen over kjendiser.

– Jeg vet ikke hvem som skal være med i år, men jeg er helt sikker på at de fleste tåler flere av de samme på nytt. Vi får jo anta at de settes sammen med andre kjendiser de ikke har spist sammen med tidligere. Dermed får man nye settinger og miljøer, som vil skape nye og spennende bekjentskaper.

– Kommer vi til å se dette også i andre konsepter som «Skal vi danse» og «71 grader nord»?

– Jeg tror ikke vi får se det med det første, for de to nevnte konseptene benytter «bare» 10-12 kjendiser pr sesong, svarer TV-eksperten.

FØRST UT: Anne Marie Ottersen, Torkjell Berulfsen, Stian Blipp og Triana Iglesias. Foto: TVNORGE ,

Blant de totalt 52 kjendisene som dukker opp fremover, er Jan Thomas, Guri Schanke, Anne Marit Jacobsen, Kristian Kjelling, Fredrik Græsvig, Idar Vollvik, Sophie Elise Isachsen og Kjetil Rekdal.

Det er for øvrig ikke første gang at deltagere stiller opp i programmet for andre gang. Aylar Lie, Per Heimly, Eli Kari Gjengedal, Lisa Tønne, Linni Meister, Rein Alexander, Tore Halvorsen og Janne Formoe kan alle skilte med to opptredener i tidligere sesonger.

Kokkeprogrammer er svært populært for kjendiser. Selv om de fleste har til gode å figurere i de samme programmene om igjen, så svinser de gjerne fra konsept til konsept.

Diskuter: Hva synes du om at kjendisene dukker opp i samme realityshow som de har vært med i før? Si din mening i kommentarfeltet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder