NORSK DANSEVINNER: Mona Jeanette Berntsen (20) vant «So you think you can dance, Scandinavia» i 2008. Siden har snøballen rullet. Foto: Privat

Danse-Mona prøver lykken i Los Angeles

Sikret seg kontrakt med stort agentbyrå

(VG Nett) Tilværelsen har forandret seg for norske Mona Jeanette Berntsen (20) etter at hun vant «So you think you can dance, Scandinavia».

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Snart to år har gått siden hiphop-danseren fra Bærum stakk av med seieren i dansekonkurransen på TVNorge. Men pengepremien på 500.000 er langt fra brukt opp, og sparepengene kommer godt med når Mona nå har pakket sakene og flyttet til Los Angeles.

Holdt det hemmelig

Mona er full av pågangsmot når hun nå har fått plass i stallen til det anerkjente byrået Bloc Agency - en prestasjon som ikke er så altfor mange forunt. Agenturet hadde blant annet flere av sine dansere representert på scenen under årets Oscar-utdeling.

Mer om Bloc Agency på byråets hjemmesider

Faktisk startet Los Angeles-planene allerede i april fjor, men Mona har holdt hardt på hemmeligheten. Hun blir derfor overrasket når VG Nett ringer og spør om hva kontrakten innebærer.

BEVARER BAKKEKONTAKTEN: Mona ønsker å være en god representant for Norge i Los Angeles. Foto: Privat

- Jeg har ikke turt å glede meg for tidlig, så jeg ønsket ikke å si noe. Først nå føler jeg at det er virkelig. Det tok tid før jeg klarte å tro selv på at dette faktisk skjer, sier Mona som for halvannen måned siden flyttet fra Norge til Los Angeles.

I musikkvideo

Det er for tidlig å si noe om hva kontrakten vil innebære økonomisk.

- Jeg må selv sørge for å skaffe jobber, men alt er organisert gjennom agenturet. Jeg har akkurat begynt å trene her, så det meste av tiden til nå har gått med på å gjøre meg kjent i byen, sier Mona som nylig fikk en rolle i musikkvideoen til superstjernen Justin Bieber - regissert av norske Ray-Kay, eller Reinert K. Olsen som han opprinnelig heter.

- Det var veldig gøy. Reinert har vært så hjelpsom og snill og har tatt meg med på mange ting og vist meg byen. Han er utrolig dyktig, sier Mona om regissøren som har laget videoer for blant andre Lady Gaga, Beyonce og Enrique Iglesias.

- Blir det flere musikkvideoer?

- Jeg tør ikke håpe på mer samarbeid med Reinert, men skulle det bli en mulighet, så hadde det vært veldig spennende, innrømmer en ydmyk Mona.

HIP-HOP-DANSER: det er hip-hop som er Monas spesialitet, men hun håper å lære flere genre i Los Angeles. Foto: Privat

Tok lappen i L.A.

Mona forklarer at det var en lang papirmølle og mye praktisk arbeid som skulle ordnes opp i før hun kunne pakke snippesken. Blant annet måtte hun ta sertifikat i Los Angeles.

- Jeg har aldri hatt lappen, og her hadde jeg ingen å øvelseskjøre med. Jeg hadde kun sniktrent litt på natten med kjæresten min som var på besøk. Det er nemlig ikke lov å øvelseskjøre med noen som ikke har gyldig California-sertifikat. Men jeg fikk lappen! sier den norskmarokkanske dansestjernen til VG Nett.

Audition på impuls

Bakgrunnen for at Mona fikk kontrakten, er ganske spesiell. Da hun for første gang besøkte Los Angeles i fjor vår - etter å ha vunnet TV-showet - bestemte hun seg for å dra innom en audition på impuls etter å ha sett en lapp.

- Jeg hadde alltid ønsket å oppleve en skikkelig amerikansk audition, men jeg gjorde det mest for moro skyld. Jeg hadde ingen papirer å vise til, forklarer Mona som regnet med at alt håp var ute da hun så andre dyktige dansere danse seg videre, for så å få avslag da de ikke hadde papirer. Men hun danset seg videre og fikk senere en mail fra byrået som meldte fra at de var interessert.

Bakkekontakt

- Først trodde jeg at de forvekslet meg med noen andre, forteller 20-åringen som i månedene som har gått siden auditionen, har jobbet intenst med å gjøre seg klar til flytting. Mona leier hos en norsk kvinne og forteller at det er et svært godt norsk miljø i Los Angeles.

- Jeg skulle ønske at mange andre av Norges dyktige dansere fikk samme mulighet som meg, sier Mona som er nøye på å bevare bakkekontakten selv om hun nå befinner seg midt i gryta.

- Målet mitt er å representere Norge så godt som mulig, forteller hun.

- Vanvittig

Når VG Nett spør henne om hvilken jobb som står øverst på ønskelisten, svarer Mona:

- Bare det at jeg har kommet hit, er over all forventning. Det hadde jeg aldri trodd. Det er så stort i seg selv og føles helt vanvittig. Mitt største ønske er å bli så god som jeg kan bli. Det å få jobbe med store artister og events er en bonus.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KONKURRERTE PÅ TV: Mona og hennes dansepartner i TVNorges «So You Think You Can Dance». Foto: TVNorge

Kjæreste hjemme

Mona mener at danseseieren i «So you think you can dance, Scandinavia» har betydd enormt mye for karrieren.

Les også: Hyllet av amerikansk stjernedommer

- Siden dette er en amerikansk tittel på et konsept USA kjenner til, så har det åpnet dører. Men for meg personlig har seieren betydd mye mer enn det. Selve reisen til målet forandret meg som person, forklarer Mona som har god støtte i familie, venner og kjæreste hjemme i Norge. Hun skjermer om privatlivet, og nøyer seg med å si at kjæresten vil komme ofte på besøk.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder