Bill og Alexander Skarsgård konkurrer om seerne i hver sin mysterie-serie

PÅ EGNE BEN: Bill Skarsgård prøver å holde et klart skille mellom familie og karriere, til tross for etternavnet. Foto:Roger Neumann,VG

Bill Skarsgård nektet å spørre broren om vampyr-råd

Til tross for at storebroren Aleksander Skarsgård (37) har spilt i vampyr-serien «True Blood» siden 2008, spurte ikke Bill (23) om råd da han fikk hovedrollen i «Hemlock Grove».

  • Kristine Hellem Aanstad

Artikkelen er over fem år gammel

Bill Skarsgård, eller Bill Istvan Günther Skarsgård som han egentlig heter, er denne helgen klar for en ny sesong med Netflix-serien.

I fjor kapret han sin første store internasjonale hovedrolle i nettopp «Hemlock Grove», en serie som ofte blir omtalt som en moderne variant av «Twin Peaks». Der spiller han karakteren Roman Godfrey – en tiltrekkende, arrogant og blasert rikmannssønn fra en liten by i Pennsylvania hvor det foregår mye mystisk.

- Den nye sesongen blir mer voldsom, blodig, uforutsigbar og med enda flere merkelige elementer, sier Skarsgård, på telefon fra USA, til VG.

SESONGPREMIERE: Bill Skarsgård (t.v.) og Landon Liboiron har noen av hovedrollene i «Hemlock Grove» sesong 2. Foto:Sophie Giraud,Ap

Utfordring

I sesongavslutningen fikk seerne se at 23-åringens rollefigur tok livet sitt, og ble om til en upir – en vampyr. Forandringen i rollekarakteren ble en utfordring for Skarsgård.

- Karakteren min kjemper nå med et moralsk dilemma – han vil drikke blod, men ikke skade mennesker. Det vanskelige med den nye sesongen var å få karakteren til å være virkelig og troverdig, siden han har overnaturlige evner som ikke eksisterer i virkeligheten.

Til tross for utfordringene med rollen var det aldri aktuelt for Bill å diskutere vampyr-rollen med storebroren og sexsymbolet Alexander (37). Han er nemlig godt kjent for mange som den mektige vampyren Eric Northman i HBO-serien «True Blood». En serie som har gått siden 2008.

GOD ERFARING: Alexander Skarsgård har hatt stor suksess med vampyr-rollen sin i «True Blood». Foto:HBO Nordic,

- Jeg unngikk med vilje å høre med Alexander hvordan han ville ha tolket rollen og om råd. Vampyr-typene er helt forskjellige i de to seriene, og så er jeg veldig opptatt av å holde familie og jobb separat. Jeg vil helst ikke be dem om hjelp når det kommer til rollen – dette er min egen prosess og jeg synes jeg har klart meg fint til nå, sier han.

- Forstår hvordan man har det

23-åringen har jobbet som skuespiller siden tiårsalderen, og har blant annet medvirket i «Anna Karenina» og den norske storfilmen «Victoria», i tillegg til en rekke produksjoner i hjemlandet Sverige.

At skuespillergenet er sterkt i Skarsgård-familien er det ingen tvil om. Skuespillerveteranen Stellan Skarsgård (63) har til sammen åtte barn, og fire av sønnene har fulgt i fotsporene hans og valgt skuespilleryrket. At så mange av nærmeste familie har en fot innenfor samme bransje setter Bill stor pris på.

- Det er fint å vite at når man behøver dem så støtter de deg. Det er godt å kjenne at man kan komme hjem til familien hvis noe på jobb har vært vanskelig og de virkelig forstår hvordan man har det. Pappa og brødrene mine er veldig støttende i arbeidet mitt.

- Vi gjør det vi elsker

Med stort og smått har 23-åringen vært med i 11 filmer og tre TV-serier. Det høye tempoet trives han godt med.

- Det er veldig gøy å jobbe mye og jeg ønsker å jobbe med prosjekter som interesserer meg. Jeg føler at jeg er ung og helt i starten av min karriere, så å bli inspirert av flinke mennesker er det beste for meg akkurat nå.

- Faren din kan skryte av en lang og fyldig skuespillerkarriere. Hvordan tror du din fremtid ser ut?

- Jeg vil ha en like lang karriere som pappa, om ikke lengre. Det er det ingen tvil om. Spør du brødrene mine sier de nok det samme, men det er ikke noe konkurranse å spore mellom oss. Det handler mer om at vi gjør det vi elsker, sier 23-åringen.

SKARSGÅRD-FAMILIEN: Stellan (f.v.), Alexander, Gustaf og Bill er alle skuespillere. Lillebroren Valter (18) er også skuespiller. Foto: Foto:Frode Hansen/VG, Helge Mikalsen/VG, AP, NTB SCANPIX,

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Skarsgård i underbuksa: Alexander Skarsgård er nye Tarzan

  2. Bill Skarsgård skal bli pappa

  3. Skarsgård etter «Tarzan»-rollen: – Ingen av jeansene mine passer lenger

  4. Alexander Skarsgård: – Sexisme er et stort problem i Hollywood

  5. «True Blood»-stjernen Nelsan Ellis (39) er død

  6. E! News: Slutt mellom Alexander Skarsgård og Alexa Chung

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder