Valset opp med dommerne

Otto og Michelle ut i går

TV

Det var ikke noe tap og vinn med samme sinn da Otto og Michelle røk ut av «Skal vi danse» i går. - Dommerne driver med favorisering, sier en noe snurt «handy- man».

Publisert: Oppdatert: 27.02.06 07:13

Av KIKKA KROG og ESPEN BRAATA (foto)

I går var det Otto Robsahm og Michelle Lindøe som måtte takke for seg i TV2s dansekonkurranse «Skal vi danse» - til tross for at dommerne mente at Otto og Michelle hadde gjort sin beste dans noensinne.

- Jeg synes vi traff 100 prosent i dag, så dette synes jeg var dumt, sier Otto Robsahm som etter programmet ikke la skjul på at han var temmelig sur på dommerne.

- Favorisering

- De sitter der og sier så mye fint og flott rett til ansiktene våre, men poengene de gir, viser noe helt annet. Jeg mener de driver med favorisering, sier han, uten å ville utdype om han sikter til noen bestemte par.

Også dansepartner Michelle Lindøe var tydelig forbitret over dommernes poenggivning.

- Jeg tror nok de har et bilde i hodet fra før av hvem som gjør det bra, og at de helt ubevisst fortsetter å gi mange poeng til dem som tidligere har utmerket seg. Nå danset vi veldig bra, så det er litt synd at vi ikke får betalt for det, sier hun.

Otto og Michelle fikk til sammen 26 poeng fra dommerne, seks poeng bak neste par, og åtte poeng bak de to parene som lå delt i teten. Finn Schjøll og dansepartner Lena Granaas Lillebø fikk til sammenligning stusslige elleve poeng fra dommerne, men ble nok en gang reddet av TV-seerne.

Dommer Tor Fløysvik benekter at juryen bedriver favorisering.

- Otto og Michelle ble slått ut på en god dans, men de er ikke de første som har blitt det, sier han.

At dommerne ubevisst skal ha gitt flere poeng til parene som tidligere har utmerket seg i konkurransen, mener han blir for enkelt å si.

Finn fortsatt med

- Nei, vi driver så mye med dans at vi ikke lar oss påvirke av slikt, kommenterer Fløysvik, som har vært treneren til alle de gjenværende proffdanserne, Michelle inkludert.

I går kveld var det Katrine Moholt og Guri Schanke med sine respektive dansepartnere som ble belønnet med flest dommerpoeng. Også TV-seerne lot seg imponere og stemte de to parene videre til neste runde.

Finn Schjøll fikk som vanlig hard medfart av dommerne, men blomsterhandleren lot tydeligvis all kritikk prelle rett av.

- Nei, folk som sutrer, har jeg ikke stor forståelse for. Dette er ikke noe å ergre seg over, men en lek. Men jeg er lei meg overfor dem som stemmer på meg, at jeg ikke danser bedre, sier den populære danseløven.