«Top Model»-aktuelle Vendela: Takker sin hemmelige coach

- Det har vært helt nødvendig - og fantastisk, sier Vendela Kirsebom (40) om hjelpen hun får av sin private coach Ewald Eilertsen (46).

Camilla Bjørn
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

MOTIVATOR: Vendela gir sin private coach Ewald Eilertsen mye av takken for at hun er blitt en stødig programleder, her under innspillingen av Top Model på Island tidligere i sommer. Foto: Simen Grytøyr

Coaching er en stadig mer populær metode som går ut på å lede en person til profesjonell og personlig vekst. Det siste halvåret har altså kjendismodell og småbarnsmor Vendela fått hjelp fra en privat coach til mestre programlederrollen i TV3.

Ewald Eilertsen fungerer som en konstruktiv samtalepartner som hjelper kunden å nå sine profesjonelle mål, og har fulgt Vendela tett på jobb under blant annet innspillingen av «Top Model», som har première mandag.

God hjelp

- Jeg har hatt coachinghjelp for å bygge meg opp som programleder, og er veldig takknemlig for at TV3 satset litt økonomisk på dette for meg. Jeg føler det har hjulpet meg veldig. Dessuten er jeg blitt mye tryggere på å snakke norsk i jobbsammenheng. Det hjelper å ha noen som er hundre prosent fokusert på meg og hvordan jeg gjør jobben min. Han kan si: Vendela - det der var bare helt jævlig, og da blir man jo nødt til å bli bedre og bedre. Det har vært helt nødvendig og fantastisk, forklarer Kirsebom.

Hun innrømmer en sommer full av TV-opptak, og ingen ferie merkes på kroppen. Før TV-premièren mandag skal Vendela gjøre promointervjuer, og huske å ta bind på skolebøkene til døtrene Julia (10) og Hannah (8) som hun har med eks-mannen Venstre-politiker Olaf Thommessen.

Ekstremt sliten

- Jeg føler meg fornøyd med hva vi har fått til med programmet, men nå er jeg så ekstremt sliten at ingenting egentlig har sunket inn. Jeg har hørt at det første programmet ser bra ut, og det er veldig viktig. Jeg er jo spent på hva folk synes, sier Vendela.

- Du har gått ned mye i vekt den siste tiden?

- Uff, ja. Det er ikke med vilje. Jeg føler meg ikke akkurat kjempebra om dagen. Jeg prøver å huske på å spise, og jeg spiser - men det er ikke alltid like lett. De dagene jeg har hatt fri, har jeg hastet hjem for å være sammen med døtrene mine. Og du vet hvordan det blir når man stresser, sier Vendela.

I norske «Top Model», der 12 jenter kjemper om en modellkontrakt, har Kirsebom med seg jurymedlemmene Jan Thomas (fitness- og skjønnhetsguruen som også er modellcoach for jentene) og kjendisfotograf Bjørn Opsahl. Femte sesong av konkurransen ryktes å være den tøffeste hittil. Skal vi tro Vendela vil TV-seerne også få se en langt tøffere side av kjendismodellen.

- Vil være aktiv

- Jeg ville at programmet skulle bli kjempebra. Før jeg skrev kontrakt med TV3 satte jeg derfor som betingelse at jeg skulle få være veldig «hands on» og aktiv med deltagerne, slik at jeg kunne få dele mest mulig av mine erfaringer. Jeg ville ikke bare stå i TV-studio iført en pen kjole, sier Vendela.

Kirsebom mener hun har gjort sitt beste for å forberede deltagerne på moteverdenen utenfor den trygge innspillingsboblen til «Top Model».

- Man må jobbe ekstremt hardt for å komme seg frem i motebransjen. Jeg blir skikkelig sur når deltagerne er uengasjerte og likegyldige. Generelt blir jeg fryktelig provosert av unge som tror alt kommer gratis, legger Vendela til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder