Norske Maria nummer ni på BBCs liste

SVENSKE FYRVERKERI: Charlotte Perrelli (33). Foto: Scanpix

Sverige seiler opp som GP-favoritt

BEOGRAD (VG Nett) BBC og MTV melder at svenske Charlotte Perrelli er heteste vinnerkandidat i Melodi Grand Prix.

Artikkelen er over 11 år gammel

De britiske mediegigantene er blant en rekke medier som melder om at det svenske fyrverkeriet trolig kan komme til å kuppe hele showet. BBC har nemlig bedt europere om å stemme fram den de mener er best.

Les og se VGTV: Skjebnedag for Maria i kveld

På topp 10-listen figurerer det norske bidraget på en niendeplass av de totalt 43 landene som er med i år. Se lista her!

Det er først de siste par dagene at Charlotte har seilt opp som storfavoritt. Hun har passert Ukraina på favorittlistene.

Så har Charlotte også lagt mye tid og ressurser i å turnere i en rekke land forut for torsdagens semifinale - hvor hun er avhengig av å komme videre for å kunne prøve å håve inn seieren lørdag.

Kan bli første kvinne

Vinner Charlotte Melodi Grand Prix, så blir hun den første kvinnen i GPs historie som presterer det. Ni år har gått siden Charlotte vant for Sverige med "Take Me To Your Heaven".
Ukraina, Sveits, Serbia og Russland følger etter Sverige på listens Topp fem. Johnny Logan er den eneste artisten som har vunnet GP ton ganger i showets 53 år lange historie.

Selv mener britene at deres egen artist, X-Faxtor-kjendisen Andy Abraham, står for tidenes dårligste GP-bidrag.

Det er i kveld det gjelder for Norge å gå videre. Jostein Pedersen blogger live fra zsxemifinalen på VG Nett fra kl. 21.00. Besøk Josteins blogg her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder