TØFFE DAMER: Både Silya Nymoen og Unni Wilhelmsen sier de har rock'n'roll i seg, og at de ikke trenger å gjøre seg til fordi noen har sagt at de skal det. Foto:Mattis Sandblad,VG

Silya til Unni Wilhelmsen: - Jeg er så fan!

Anita Skorgan, Nora Foss Al-Jabri og Unni Wilhelmsen fikk færrest

stemmer av publikum

FORNEBU (VG) Fjorårets «Stjernekamp»-vinner Silya roser Unni Wilhelmsen for hennes tolkning av Beatles-låten «Helter Skelter».

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I kveldens program sang alle deltakerne 50- og 60-tallsrock. VGs anmelder Stein Østbø ga også gi sin dom over artistenes sceneprestasjoner.

Dommerne avslørte også hvem de har som favoritter.

Mona B. Riise og Thomas Felskog valgte den som overrasket mest, og for de to var det Mo. Stephen Ackles på sin side trekker frem flere artister, og klarer ikke å velge en favoritt.

Anita Skorgan, Nora Foss Al-Jabri og Unni Wilhelmsen fikk færrest stemmer av publikum, og havnet med det i bunnen av kveldens resultatliste.

Di Derre-gitarist Unni Wilhelmsen er ikke lei seg av den grunn.

- Jeg klarer ikke å tenke på dette som en konkurranse.

Wilhelmsen sier også at det er «helt greit» å ligge blant de tre med minst stemmer.

- Har du troen på å nå langt?
- Nei, svarer Wilhelmsen kontant, men legger til at hun koser seg med å stå på scenen.
Fjorårets vinner Silya Nymoen forsikrer at konkurranseinstinktet kommer til å våkne etter hvert, slik det gjorde med henne selv.
- Jeg tenkte bare å være med litt. Men så tenkte jeg litt sånn «dette skal jeg faen meg vinne», etter hvert.

Fan

Fjorårets vinner Silya Nymoen var med på å sikre at «Stjernekamp» tok et solid grep om TV-lørdagen i de tusen hjem. Da hun møter Unni Wilhelmsen etter sending, begynner praten å gå mellom de to artistene.
- Jeg er så fan, sier Silya til Unni Wilhelmsen og gir henne en klem.

På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak å nå langt i «Stjernekamp», sier Nymoen at det handler om å være seg selv. Hun sier også at hun har tro på at Wilhelmsen vil nå langt i programmet.
- Hun er en sånn dame som bare er seg selv, og det er så rått, sier Silya til VG og legger til at hun savner å stå på «Stjernekamp»-scenen.

SLIK GIKK DET MED DELTAKERNE:

– 100 % dynamitt

Etter et storslagent åpningsnummer til sangen «Wake me up» av DJ’en Avicii var det Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus som fikk æren av å åpne ballet. Han fremførte sangen «Travelin' Band» av Creedence Clearwater Revival.

– Fy fader, det er gøy å se hvor lett det er for deg å stå breibent å rocke. Dette her kan du!, sa Mona B. Riise etter opptredenen.

– Du får frysninger da du ser på han. Det er 100 % dynamitt, sa Steven Ackles.

- Rockeren ligger latent

Nora Foss Al-Jabri tok over stafettpinnen fra Blokhus. Al-Jabri ble oppdaget via Youtube som 10-åring, og har blant annet sunget hos talkshowdronning Oprah Winfrey. Lørdag kveld sang hun «Whole Lotta Love» av Led Zeppelin til begeistring fra dommerne.
- Dette var veldig kul. Låten kler stemmen din, og du klarer å tilføre den noe av din egen person, sa dommer Thomas Felberg.

- Rockeren ligger latent, sa Ackles og la til at han syns fremførelsen var glimrende.

IMPONERTE: Nora Foss Al-Jabri. Foto:Mattis Sandblad,VG

- Som å se Elvis

Mohamed «Mo» Abdi Farah kjent fra «X-factor» var nestemann ut. Han underholdt med spreke dansemoves til sangen «Hound Dog» av rockelegenden Elvis Presley. Under opptredenen så dommer Mona B. Riise ut til å være veldig fornøyd.

- Det er sånn energi man må ha for å bli norges største entertainer. Rock kan synges på forskjellige måter bare du gir alt. Dette var glitter!, sa hun.
- Jeg er så glad og så stolt. Det er som å se Elvis Presley møte Mo, sa Ackles og la til at Mo ser ut til å ha en total forståelse for musikken.

Anita Skorgan deltok med låt i en uvant sjanger. Foto:Mattis Sandblad,VG

Tøff

Anita Skorgan, som også har vært med på «Hver gang vi møtes» fremførte sangen «Venus» av Shocking Blue.

- Det er helt fantastisk at du har turt å kaste deg ut i dette, sa Mona B. Riise, som la til at Skoran må tørre å satse fremover.

- Jeg lurer på hvor dette kommer til å ende, sa Ackles begeistret.

Rocket

Eddie Guz sang «Let it Rock» av Chuck Berry.

- Dette var ekte pubrock, sa Thomas Felberg.

- Jeg må si «dæggærn». Det er morsomt å høre deg gjøre 100 % din egen versjon, sa Ackles.

- Løfter taket

DANSET: Reidun Sæther imponerte med sin stemmeprakt. VGs anmelder ga henne terningkast 5. Foto:Mattis Sandblad,VG

Reidun Sæther imponerte dommerne med «Proud Mary» av Tina Turner.

- Hun løfter taket. Dette er nesten å voldta en låt. Det er utrolig å se at du blomstrer som du gjør. Dette var herlig!, sa Steven Ackles.

- Fy fader, dette var gøy. Det tok helt av, parerte Mona B. Riise.

- Klarte deg ganske bra

Paul Hansen kjent fra bandene Vamp og Cortina fremførte «Like A Rolling Stone» av Bob Dylan. For ett år siden så Hansen programmet og var glad det ikke var han som deltok.

- Det er ikke så lett å synge Dylan, men jeg syns du klarer det ganske bra, sa Thomas Felberg om opptredenen.

- Jeg syns han formidlet dette veldig fint. Jeg er veldig stolt, svarte Ackles.

Dronning

Gitarist i Di Derre, Unni Wilhelmsen, femførte «Helter Skelter» av The Beatles.

- Jeg syns det var tøft, og stemmen din kler låta. Men jeg skulle ønske du hadde sparket vekk mikrofonstativet.

- Det er helt utrolig å se forvandlingen din fra visesanger til dronningen av rock. Det var litt dronning over dette. Du var råstilig, sa Steven Ackles.

Unni Wilhelmsen sier hun ikke liker å konkurrere i musikk, men at hun allikevel valgte å takke ja til "Stjernekamp". Foto:Mattis Sandblad,VG

Traff

Den folkekjære artisten Jørn Hoel sang «Oh! Darling» av The Beatles. På slutten av låten gikk han ned i knestående, selv om han var redd for å ikke komme opp igjen.

- La meg få si en ting om det vi så nå: Han fant ungdommen i seg igjen. Ståpelsen har ikke lagt seg enda, sa Ackles.
- Den hese stemmen røsker. Det er sånn det skal gjøres, sa Mona B. Riise.

- Har med å gå på

Den yngste av årets deltakere var siste kvinne ut. Charlotte Kristiansen (17) mest kjent som Raylee og hun fremførte «Born To Be Wild» av Steppenwolf

- Dette var veldig kult. Dette funka, sa Felskog.
- Jeg er målløs sa Ackles. Du har enda med å gå på når det gjelder stemmekraft, men du er dødsrå, fortsatte han.

Var nervøs

TRAVEL: Jørn Hoel sto på NRK-scenen både fredag og lørdag. Foto:Mattis Sandblad,VG

I forbindelse med fredagens livesending av NRKs musikkprogram «The Hit», trakk Jørn Hoel det lengste strået. I forkant av låtskriverprogrammet og «Stjernekamp» uttalte han til VG at han var svært nervøs.

– Jeg får ikke sove om natta fordi jeg gruer meg så mye, sa han om «Stjernekamp» og la til:

– Man kan jo lure på hvorfor man vil seg selv så vondt.
Men Hoel fikk ikke lange hvilepausen før han lørdag kveld måtte ut i ilden igjen:
– Nå kjenner jeg at jeg er klar. Det er en så jævelig artig energi her. Jeg var veldig sliten i morges, men stemmen min blir faktisk bedre om jeg synger mye, sier han til VG.
Selv om Hoel var veldig nervøs i forkant av programmet og har slitt med å sove den siste tiden, var han ikke like nervøs i minuttene før programstart.

Sliten

Etter fredagens låtskriverprogram bar det rett til konsert i Sarpsborg. Lørdag morgen sto Hoel tidlig opp for å delta på «Nitimen». Etter en meget travel helg er planen å bruke søndagen til å slappe av.
– Jeg skal lage latino-middag til hele familien. Det er en vitaminpille for meg, sier han til VG i forkant av programmet.

Dommere i programmet er Mona B. Riise og Thomas Felberg. Gjesteekspert i lørdagens program er Steven Ackles. Programleder Kåre Magns Bergh skal lose publikum gjennom TV-sendingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder