KLAR FOR «LAGER 76»: Fleksnes i storform på toget til Stockholm i episoden «Ta plass! Lukk dørene» fra 1976, sammen med Christina Stenius. Foto: NRK

Fleksnes lever - hva er ditt favoritt-sitat?

Over førti år etter første episode samler Marve Almar Fleksnes fortsatt hundretusenvis av TV-seere på lørdagskvelden.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Rolv Wesenluds mest folkekjære figur har langt fra gått av moten. Hver lørdag troner han på NRK1 i beste sendetid, og seertallene er fortsatt høye. På sitt meste har nærmere 800.000 sett den egenrådige lagerlederen i aksjon.

Snitt-tallene for høstens «Fleksnes»-episoder ligger på solide 652.000, opplyser analysesjef Kristian Tolonen i NRK til VG. Fleksnes ble satt inn på NRK-programmet som en hyllest til Rolv Wesenlund etter at han døde i august i år.

Serien er bygget på den britiske TV-serien «Hancocks half hour», og i begynnelsen var det nesten rene oversettelser av manus av den. Etter hvert fikk norske Fleksnes mer «kunsterisk frihet».

Jeg får bare glade minner av innspillingene. Og så blir jeg litt sentimental og tenker på årene som har gått, sier «Fleksnes»-regissør Bo Hermansson til VG om høstens repriserunde.

Hans egen favoritt-episode er fra den aller første sesongen.

- «Evig din for alltid» er min favoritt, en episode som sjelden har gått i reprise fra første sesong. (Episoden er heller ikke vist i høst, journ.anm).

- Hvorfor tror du vi liker «Fleksnes» så godt, fremdeles i 2013?

- Det skyldes Rolv og Auds briljante komiske timing, kombinert med et velskrevet manus og allmenneskelige konflikter. Slik blir en TV-serie tidløs!

Mange av Fleknes' «onelinere» og faste uttrykk har blitt en del av det norske språket. «Deeeååh», i utgangspunktet inspirert av Harry Belafonte-låten «Banana Boat song (Day-o) er av klassikerne som har blitt så populær at den er trykket på T-skjorter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder