Slik skal han få fart på musikk-karrieren etter seieren

FIT FOR FIGHT: «Idol»-vinner Ingvar Olsen sier han har fått over 400 Facebook-meldinger etter at han vant sangkonkurransen. Lørdag kveld står han på denne scenen under Artisgallaen på TV 2. Foto:Frode Hansen,

Ingvar vil bryte «Idol»-forbannelsen

Ingvar Olsen (24) feiret «Idol»-seieren med champagne og
fenalår til klokken halv fire i natt. Nå skal han legge en «killer plan» med Tone Damlis manager for ikke å bli glemt som artist.

  • Marcus Husby
  • Frode Hansen

Artikkelen er over fem år gammel

Det er en litt sliten «Idol»-vinner som møter VG dagen derpå den store finalekvelden.

Etter å ha gått helt til topps i den TV 2-sendte sangkonkurransen foran Jørn Trollebø Kvalheim (23), ble det festet til langt på natt med de andre finaledeltagerne.

24-åringen mener å huske at han ikke fant sengen på hotellrommet før klokken halv fire om natten.

– Det var veldig god stemning. Alle deltagerne hadde jamsession fra en scene og Stian Blipp beatboxet. Etterpå dro noen kompiser og jeg tilbake på hotellrommet for å spise opp fenalåret jeg hadde spart på.

– Jeg tror ikke det var et gram kjøtt igjen – det var en ekte fenalårfest, sier Ingvar med et stort smil om munnen.

I en kommentar før fredagens finale skrev VGs musikkanmelder Stein Østbø at ingen «Idol»-vinnere har klart å skape en varig karriere som artist – med unntak av Kurt Nilsen og Aleksander With.

«Det er bedre å bli nummer to. Spør bare Gaute Ormåsen, Tone Damli Aaberge, Margaret Berger, Bjørn Johan Muri og Eirik Søfteland. De har i det minste noe å vise til etter annenplassene sine, om vi er rause nok til å inkludere både «Melodi Grand Prix» og «Allsang på grensen», skrev Østbø i kommentaren.

Ingvar Olsen er langt på vei enig med VGs musikkanmelder, men mener han skal klare å bryte det som nesten er blitt som en «Idol»-forbannelse for vinnerne av konkurransen.

– Det er viktig å sette seg mål. Selv har jeg lyst til å lage et album – ikke bare enkeltlåter. Det har bestandig vært en drøm for meg, sier han.

Foruten en platekontrakt med Sony Music, får Ingvar også en managementavtale med Eccentric Music, hvor Tone Damlis manager, David Eriksen, er sjef.

Før finalen var Eriksen klar på at det historisk sett ikke har vært en fordel å vinne «Idol» - med unntak av første sesong.

– Vi mener at Ingvar har forutsetningene klare, men at det til syvende og sist er låtmaterialet som vil være fundamentet for en videre suksess. Det var to veldig forskjellige artister i finalen, med hvert sitt klare uttrykk, så noen fasit på hvordan de skal lykkes finnes ikke, sa han til VG fredag.

Olsen forteller at de to snakket sammen etter finalesendingen, og at de skal ha flere møter fremover.

– Vi skal lage en «killer plan» - og jobbe beinhardt i studio, sier han.

Lørdag kveld står «Idol»-vinneren på scenen under Artistgallaen fra Christiania Teater med sin nye singel, «Sarah Moore». Showet blir vist på TV 2.

Etterpå bærer det ut på juleturné i Oslo-området med årets «Idol junior»-vinner, Mathilde Spurkeland (12), før han reiser hjem på juleferie til Kvaløya i Tromsø kommune.

– Det blir deilig med noen dager i nord. Der er det både pinnekjøtt og ribbe på menyen på julaften, smiler han.

Mer om

  1. Idol

Flere artikler

  1. Ingvar vant «Idol»

  2. «Idol»-Ingvar: – Premien er nesten som en straff

  3. Slik skal Ingvar bli superstjerne

  4. Idol-kommentar: Vinneren taper

  5. Idol: floppmaskinen fra helvete

  6. Hanekamp i kveldens «Idol»-finale: «Idol»-finalistene om damedraget

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder