LØRDAGSUNDERHOLDNING: Sturla Johansen og en av femteklassingene i TV 2s nye program. Foto: THOMAS REISÆTER, TV 2

Han overtar for «Hver gang vi møtes»

- Jeg har ikke brukt mye tid til å tenke på det, sier Sturla Berg-Johansen

(VG Nett) TV-ekspert kaller det å hoppe etter Wirkola, men Sturla Berg-Johansen (45) avviser at han føler på noe press når han skal overta etter «Hver gang vi møtes»

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Hans nye program «Smartere enn en 5. klassing» overtar for TV 2-suksessen «Hver gang vi møtes» på lørdagskveldene fremover.

Musikkprogrammet har vært med på å løfte TV 2 denne vinteren, og fått mye oppmerksomhet og gode seertall.

Føler ikke på press

- Føles det som å hoppe etter Wirkola når dere overtar etter det programmet?

- Nei, ikke i det hele tatt. Dette er et herlig underholdningsprogram, og det faller ikke på meg, deltakerne eller et av barna. Konseptet er så solid og godt. Jeg har ikke brukt mye tid til å tenke på det, sier Sturla Berg-Johansen til VG.

TV-ekspert Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare sier det nettopp blir som å hoppe etter Wirkola når man skal overta etter «Hver gang vi møtes».

- Eller som å hoppe etter Bardal, som jeg hørte var det nye nå. Med forbehold om hva som skal gå på de andre kanalene - det er noe å strekke seg etter der. På den annen side har de bygget opp en bra seermasse på det tidspunktet, så det er et godt utgangspunkt. Men jeg tror ikke de kommer til å være i nærheten av samme tall, og er redd for at antall seere halveres, sier Høiby til VG.

Les også: Anmeldelsene fra siste episode av «Hver gang vi møtes»

TV 2 svarer slik på Høibys antakelser:

- Dette er et velkjent konsept, selv om det ikke har vært vist i Norge før. Vi har stor tro på programmet, men det er ingen hos oss som tror man kan oppnå de samme seertallene som «Hver gang vi møtes». Vi tror dette er et konsept som igjen vil samle familien, og så får vi bare se hva tallene viser. Det er klart: Den som kunne finne de konseptene som bare kan komme og hente de seertallene «Hver gang vi møtes» har hatt - den personen tror jeg ikke finnes! sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Saken fortsetter under bildet ...

FÅR SKRYT: Sturla Berg-Johansen skryter av barna Thelma Wettre, Emma Storberg, Vetle Holen, Stine Tuastad, Vilde Vatn, Victor Rygh Skjelstad og Bendik Klein. Foto: THOMAS REISÆTER, TV 2

Kan vinne 250.000

«Smartere enn en 5. klassing» er den norske versjonen av gameshowet «Are You Smarter Than a 5th Grader», som har vært en stor suksess i USA. I Norge er toppremien 250.000 kroner.

- Det er et ferdig konsept som vi fornorsker litt. Vi er kanskje mer lune enn originalen. Og så er det meg som programleder, så det blir min signatur. Men jobben min er først og fremst å holde styr og orden på spillet og løfte frem deltakerne og ungene, sier Berg-Johansen.

Skryter av barna

Ifølge TV 2 er programmet produsert i 48 land, blant annet tre sesonger i Sverige hvor også de norske programmene spilles inn.

I programmet skal en voksen deltaker svare på ti spørsmål fra norsk skolepensum fra første- til femteklasse. Fem femteklassinger er med som hjelpere, men de kan bare brukes et begrenset antall ganger.

- Vi har syv unger som bare er til å spise opp. De er nydelige, blide, vennlige unger. Og flinke til å gjøre deltakerne trygge og skape hyggelig stemning, skryter Berg-Johansen.

Vil ikke sammenlikne

Han mener voksne har lett for å undervurdere femteklassinger.

- Jeg tror ikke vi nødvendigvis har Mensa-medlemmer her, men de kan mye. De kan mer enn jeg husker vi kunne. De er kloke og smarte, og jeg tror det gjelder femteklassinger generelt, ikke nødvendigvis disse spesielt, sier programlederen.

Selv blir han aktuell med både «Pengene på bordet» og dette programmet utover våren.

- Det er to veldig forskjellige programmer. Jeg ville ikke puttet de i samme sjanger, for dette er mer underholdning enn gameshow. Men jeg trives med slike programmer, jeg synes det er moro, sier han.

«Smartere enn en 5. klassing» er produsert av Nordic Stories.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder