Kritisk for Dag Otto under innspilling

En tett vene fylte den tidligere syklistens lunger med blod under TV-innspilling.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I programmet «På tur med Dag Otto» følger Dag Otto Lauritzen (57) og makker Kristian Ødegård (39) flere av sine drømmer. I mandagens episode vil duoen fullføre et verdensmesterskap i triatlon i London.

- Jeg harker blod. Jeg er helt knekt. Jeg tror ikke det er bra i det hele tatt, sier Lauritzen i serien. Like etter harker han og viser frem blod som han spytter i hånden sin.

Til VG utdyper han:

- Jeg hadde gruet meg til triatlonet og svømmingen. Jeg hadde lyst til å fullføre og syns ikke dette var noe morsomt. Jeg har fått hjerteflimmer under konkurranse tidligere også. Man kan jo si at dette var en dårlig debut i triatlon. Jeg debuterer i et VM og så klart man vil fullføre.

Forsto at det ikke var bra

Det er etter å ha svømt 50 meter i vannet at han merker problemene for alvor. Pulsen gikk vilt. Lauritzen puster tungt og pulsen vil ikke roe seg, enda han har tatt det med ro under svømmingen og brukt nær 55 minutter. Han tenkte det ville løsne under svømmingen, men skjønte fort at det ikke ville gjøre det.

Videre skal han etter planen sykle 40 kilometer og løpe 10 kilometer. Selv om han spytter blod vil ikke Lauritzen gi opp. Han skal fullføre triatlon-VM.

- Man må jo bare fullføre, men jeg er helt fucked sier han i serien.

- Jeg forsto at dette ikke var bra. Jeg likte det dårlig der og da. Viljestyrken er et viktig redskap, men det kan også bli din fiende om du ikke lytter til kroppen, sier han til VG.

LES OGSÅ: Trå til med Dag Otto ( krever innloggig )

Var redd

Etter å ha svømt setter en tydelig preget Lauritzen seg på sykkelen. Han er sliten og påpeker at han ikke klarer å få den høye pulsen ned. I 2010 ble Lauritzen operert for hjerteflimmer for første gang. Kun kort tid senere ble han operert på nytt, og har ikke hatt problemer siden.

- Jeg er litt redd, sier han fra sykkelsetet.

Filmfotografen har god kjennskap til Lauritzens helse, og er klar over hans tidligere hjerteoperasjon. Han oppfordrer Lauritzen til å stoppe for å få ned pulsen.

- Det er ikke her du skal stryke med, sier legen.

Selv om legen er bekymret fortsetter Lauritzen og sykle. Med sin humoristiske snert er han mest opptatt av at han ikke sykler fort nok og at «gamle damer kjører forbi».

Er sta

Igjen ber kameramannen Lauritzen om å stoppe. Det nytter ikke å få det selvutnevnte stabeistet til å stoppe. Kameramannen må derfor spille på følelsene til Lauritzen:

- Jeg tror Ellen har lyst til å se deg igjen!

Lauritzen blir tydelig berørt av oppfordringen og bestemmer seg for å bryte selv om det sitter langt inne å kaste inn håndkleet.

- Det virker som om du først tar det inn over deg da kameramannen nevner kona di?

- Jeg er litt sta, men vil ikke fremstå som noen helt. Det er viktig å satse, men det er viktig å bremse opp også, sier han til VG.

- Jeg hater å bryte

I dag er Lauritzen glad over at han bestemte seg for å bryte.

Da han kom hjem til Norge oppsøkte han lege og måtte gjennomgå flere tester på sykehus. Det vise seg at den ene venen til hjertet var helt tett slik at lungene gradvis ble fylt med blod under triatlonet.

- Utfordringer er til for å bekjempes. Kristian ville slå meg i en fair konkurranse. Jeg hater å bryte og har alltid mislikt det. Jeg skulle sikkert ha brutt før. Jeg fikk flimmeret tidlig. Det var helt umulig å komme med frem. Jeg prøvde bare å overleve, uttdyper han til VG.

Lauritzen har også deltatt i programmet «Mesternes Mester», der han besvimte etter å ha fått strømledninger i hodet. Han har også vært fallskjermjeger og holdt på å miste benet i en dramatisk ulykke. Han har uttalt til VG at det kunne ha endt riktig ille.

- Det er mange som har større utfordringer enn meg og fortsatt gir alt, sier en ydmyk Lauritzen til VG.

Han legger til:

- Jeg er like fin igjen nå. Etter de operasjonene jeg har hatt har jeg fått en tett vene. Jeg har følt at håndbrekket sitter på under trening, kanskje jeg bør roe tempoet litt. Da blir både mamma og konen min fornøyd, ler Lauritzen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder