ETTERLYSER REAKSJON: Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry synes ikke noe om Andreas Nørstrud sine uttalelser. Foto: Nils Bjåland/Tommy H. Brakstad, VG

Chaudhry sjokkert over «Farmen»-Andreas sine uttalelser

(VG Nett) Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) etterlyser reaksjoner fra norske kristne.

  • Tommy Brakstad

Artikkelen er over syv år gammel

Andreas Nørstrud (28) har skapt reaksjoner hos TV-seerne denne høsten. Mange har latt seg provosere av det det som blir oppfattet som homofobe og kvinnefiendtlige uttalelser.

Blant annet uttalte «Farmen»-deltakeren i VG at en kvinne han innleder et forhold til «bør være jomfru, og hun må akseptere at jeg som mann er sjefen i forholdet. Det er jeg som bestemmer».

I tillegg har han snakket om en manns rett til å tukte sin kvinne, og vist til ord i bibelen.

- Tukt er ikke det samme som vold, men dersom en kone ikke vil ta til seg mine beslutninger, er jeg ikke fremmed for fysiske sanksjoner, sier han til VG.

Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry i SV har fått mange telefoner fra mennesker som føler seg såret, skriver God kveld Norge.

Chaudhry synes det er naturlig å gjøre et tanke-eksperiment:

- Hva hadde skjedd hvis en muslim hadde sagt dette, hva hadde skjedd hvis noen hadde sagt dette og begrunnet det med Koranen, slik Andreas Nørstrud gjør det med Bibelen?

- Det hadde blitt sterke reaksjoner, og Islamsk råd, alle imamer, og enhver muslim hadde blitt bedt om å gå i fakkeltog og fordømme utsagnene. Men fra kristen-Norge hører vi ingenting! sier Akhtar Chaudhry til nettstedet .

Nå etterlyser han engasjement.

- Jeg etterlyser alle de som pleier å be muslimer ta avstand fra lignende utsagn. Dette bør ikke ties ihjel! fortsetter Chaudhry.

Andreas Nøsterud er en singel småbruker fra Hjartdal. Før han kom inn i «Farmen» fryktet han kostholdet på gården.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder