JAN ERIK KJÆRS FRIERE: F.v Ole Kristian Huser, Håvard Jarstad, Tom Atle Aas, Bjørn StianJohannessen, Sami Petteri Toivanen, Pål Anders Berntzen, Sigmund Lillesletten, Tim Charles Antonsen og Jan Helge Øversveen. Foto: TV 2

Homofile Jan Eirik frykter ikke sjekkerivaler

(VG Nett) Jan Eirik Kjær (41) gikk videre i «Jakten på kjærligheten». Bonden er ikke redd for at han skal få konkurranse fra sine egne friere.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Jakten På Kjærligheten - TV2.no

Jan Erik Kjær (41) fra Heidal er den første homofile bonden som får være med i «Jakten på kjærligheten. Allerede i første sesong av realityserien i 2004 var det en homofil bonde som meldte seg på, men han fikk ikke mange nok frierbrev til å få være med videre i serien.

- Nå er jeg så spent! sa Jan Erik da programleder Katrine Moholt dro fram bunken med 23 brev i kveldens premiere på TV 2.

- Nei, jeg tror du er gæern! sa en overveldet og glad Jan Erik da han skjønte at brevmengden var stor nok til å gå videre i TV-serien.

ETTERSNAKK: SI DIN MENING!

Jan Erik fikk så hjelp av to venner til å plukke ut de 10 frierne han vil ha med seg videre.

- Han her liker jeg, for han hater fotball. Det er jeg helt enig med ham i! sa Jan Erik mens han boltret seg i frierbrev.

- På tide med en homofil bonde

Jan Eirik har ikke sett episoden før den ble vist på TV.

- Jeg er spent på reaksjonene etter premieren, innrømmer bonden som forklarer at responsen på at han meldte seg på serien, utelukkende har vært positiv til nå.

- Tilbakemeldingene bekrefter at verden har gått fremover, selv om det er et stykke igjen. Det var på tide med en homofil bonde i «Jakten på kjærligheten», sier 41-åringen til VG Nett.

Ikke redd konkurranse

Sammenlignet med de andre TV-bøndene som skal sjekke blant det motsatte kjønn, kan Jan Erik stå overfor en litt større utfordring. For hva skjer hvis noen av hans friere får større interesse for hverandre enn for bonden?

- Det er bare hyggelig hvis det skjer. Vi snakker jo om jakten på kjærligheten! For all del - det er helt greit for meg. Skjer det, så er det fordi det er meningen. Kjærligheten styrer man ikke, sier Heidal-bonden som innrømmer at det var en vanskelig prosess å velge ut 10 friere fra brevbunken.

- Jeg valgte de brevene som appellerte mest til meg og fenget mest. Heldigvis fikk jeg 23 brev og ikke 70! sier Jan Erik.

ETTERSNAKK: HVA SYNES DU OM PREMIEREN - GI TERNINGKAST

Artikkelen fortsetter under bildet.

BARE MENN: Katrine Moholt omgitt av de fire bøndene som gikk videre (f.v.) Clas Ståle Kvisler, Jan Eirkik Kjær, Calle Breen og Kristian Akervold. Foto: TV 2

Ingen kvinner videre

Ingen av de kvinnelige bøndene som hadde meldt seg på TV-serien, kunne hamle opp med de mannlige i kampen om antall frierbrev. Derfor gikk ikke noen av de håpefulle kvinnene videre i denne runden. TV-seerne skal dermed kun følge fire mannlige bønders jakt på den rette gårdspartneren.

Årets «Jakten på kjærligheten»-sesong er den sjette i rekken av realityserien som helt fra starten for fem år tilbake har lokket mange hundre tusen seere.

KRISTIAN AKERVOLDS FRIERE: Bak F.v: Solfrid Strand, Mette Skjeldam, Anita Orvedal, Birte Magnussen, Tone Beate Lund, Monica Syvaldsen. Foran f.v: Sonja Thomassen, Jeanette H. Richardsen, Siv C. Fidje, Kjersti Haugen. Foto: TV 2

Fikk aller flest brev

Kristian Akervold (32) fra Flå i Hallingdal var den av frierne som fikk desidert flest brev.

- Ikke dårlig. Det blir spennende, sa Kristian tappert da Katrine Moholt lurte ham og sa at han hadde mottatt 10 brev. Først etter en stund røpet Katrine at hun hadde 62 brev til på lager.

- Tusen takk! Det var hyggelig. Dæven, sa en lett rørt og tydelig overveldet Kristian. - Dette blir en stri dag, la han til før han satte seg ned for å gå gjennom frierbunken.

CLAS STÅLE KVISLERS FRIERE: F.v; Camilla Wergeland, Ellisif Muller, Lisa Omtvedt, Marie Stormoen, Vibeke Svarverød, Caroline Enersen, Aina Korsvold, Ann-Marie Berge og Ann Kristin Johansen. Foto: TV 2

Kjent fjes i bunken

Clas Ståle Kvisler (37) fra Skiptvet i Østfold hadde mottatt 18 brev og får dermed sjekke jenter med TV-seerne som vitner utover høsten.

- Er det mulig? flirte Clas Ståle da han fikk gladmeldingen.

- Jeg har vært forelska i noen opp gjennom tidene. Det hadde jo være moro om noen av dem har skrevet brev, sa Clas Ståle og fikk nesten hakeslipp da han faktisk fikk se et kjent navn i brevbunken.

- Hun har jeg gått på skole med! Dæven steike. Dette er ei flott dame. Det vet jeg. Og hun bor bare seks kilometer fra meg, sa Clas Ståle.

TV-BONDE:: Calle Breen 849) - her med hele knippet friere som var med fra første episode. Foto: TV 2

Calle Breen (49) fra Maura i Nannestad koste seg over den store bunken brev - hele 61.

- Det blir tøft å plukke ut fra denne bunken, sa Calle som har et 20 års langt ekteskap bak seg fra før. Men etter nøye vurderinger klarte også Calle å reduserer antall friere til 10 - som TV-seerne får stifte bekjentskap med i neste uke.

- Dette er rått! sa Nannestad-mannen.

ETTERSNAKK: HVA SYNES DU OM PREMIEREN - GI TERNINGKAST

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder