Maria Mittet leder «Skal vi danse»-premieren

IMPONERTE: Stig Henrik Hoff i aksjon. Foto: Scanpix

Stig Henrik Hoff: - Skjer noe når jeg kommer i manesjen

NYDALEN (VG Nett)Stig Henrik Hoff var førstemann ut i «Skal vi danse» og var redd for å skuffe partner Alexandra Kakurina.

 • Ida Anna Haugen

Artikkelen er over ni år gammel

- Det er klart jeg var kjempenervøs. Men det var kjempegøy. Men nervene var der. Når man er førstemann ut så kunne det jo endt med at jeg dreit meg ut. Eller dreit ut Alexandra, sier Stig Henrik Hoff til VG Nett etter å ha svingt seg på parketten.

Si din mening om kveldens sesongpremiere av «Skal vi danse» i vår protokoll

I manesjen

Han hadde imidlertid ingen grunn til bekymring. Dommerne likte hans cha cha svært godt og ga ham 28 poeng av totalt 40 mulige. Og under selve dansen glemte Hoff å være nervøs.

- Det skjer noe når jeg kommer i manesjen. Da følte jeg at jeg var der og glemte kameraer og alt. Da handlet det bare om meg og Alexandra, sier han.

VGTV:Cecilie Skog kaster fjelljakka og ikler seg dansesko

Men han har fortsatt ikke blitt helt overbevist om at det faktisk var bra.

- Jeg må se det først, før jeg bestemmer meg. Men det var veldig gøy at det gikk så bra, sier han.

PÅ PLASS: Pia Haraldsen stilte i eget design på sesongpremieren til «Skal vi danse». Foto: Scanpix

Pia heier

Blant de mange publikummerne var Pia Haraldsen. Hun har pleid å heie på dansevenninnen Gyda Bloch Thorsen. I år er ikke hun med, og Haraldsen var derfor noe usikker på hvem hun skulle heie på.

- Jeg synes alle er veldig flinke, men Stig Henrik imponerte. Det er gøy å se hva de leverer, sier Haraldsen til VG Nett. Hun har selv vært med på det populære programmet, og sier at noen av trinnene fortsatt sitter i.

- Jeg kan brudevalsen, så nå må jeg bare finne en mann. Det blir litt verre, sier Haraldsen og ler.

Maria imponerte

En annen som imponerte dommerne var Maria Haukaas Mittet. Hun var også blant dem som danset cha cha, og totalt fikk hun 30 poeng for innsatsen.

Fredag fortalte Mittets dansepartner at det ikke alltid var like lett å holde styr på sangeren, og at han hadde lært seg en hel rekke med nye banneord.

FIKK ROS: Maria Haukaas Mittet imponerte publikum og dommere. Foto: Scanpix

Datteren heier

Stine Buer var kledd i en gul ballkjole da hun danset sin første dans i årets «Skal vi danse». I salen satt datteren Selma (8) og heiet på moren.

- Mamma var kjempeflink, sier Selma til VG Nett.

- Tror du hun vinner?
- Ja, kommer det kontant fra 8-åringen

Buer forteller at hun var ganske nervøs, men at det var veldig gøy å ha gjennomført den første dansen.

- Alle kan bli bedre, men det har litt med nerver å gjøre også. Men det er veldig gøy, jeg føler meg litt som en prinsesse, sier hun til VG Nett.

Sesongpremieren på «Skal vi danse» er lagt opp på samme måte som i de tidligere sesongene. Det er ingen som ryker ut i det første programmet, men poengene og stemmene deltakerne får blir tatt med i tellingen i neste program.

Artikkelen oppdateres. Trykk F5 for siste versjon

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IMPONERTE IKKE: Dommerne syntes ikke Cecilie Skog fikk til cha cha. Foto: Scanpix

VGTV:Se noen av dansernes første trinn

Slik var programmet

Det var skuespiller Stig Henrik Hoff som fikk æren av å starte årets sesong. Sammen med sin dansepartner Alexandra Kakurina fremførte han en sensuell cha cha, og dommerne mente det var en god start.

- Jeg gleder meg til å følge deg utover høsten, sa Trine Dehli Cleve om dansen til Hoff. Totalt ble det 28 poeng på Hoff, etter at alle dommerne ga ham sju poeng hver.

Les også:- Føles som jeg har lagt ut en kontaktannonse

Alpinist Andrine Flemmen var andre danser på parketten. Hun og partner Lars Alexander Wiulsrud fikk bryne seg på engelsk vals.
- Jeg digger de beina dine, sa Tor Fløysvik om Flemmes første dans i konkurransen. De andre dommerne var også enige, for Flemmen fikk totalt 28 poeng. Dermed sto det likt mellom henne og Stig Henrik Hoff.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VAKKER: Andrine Flemmen i en grasiøs positur fra den engelske valsen hun danset. Foto: Scanpix

X Factor-deltaker Tommy Fredvang var blant de seks deltakerne som skulle forsøke seg på cha cha i sesongens første program. Dommerne var litt lunkne til sangerens innsats, og mente Fredvang bare måtte få troen på seg selv. Han og partner Rakel Kristina Aalmo fikk 19 poeng.

Åsleik Engmark og Nadya Khamitskaya danset engelsk vals, og dommerne var svært delte i meningene om hvordan komikeren gjorde det. Mens Thor Fløysvik mente det var ukontrollert mente Karianne Stensen Gulikksen at det var riktig så bra. Totalt fikk Engmark 22 poeng.

Les også:Åsleik Engmark erstatter Nordlie i «Skal vi danse»

Maria Haukaas Mittet skulle også prøve seg på cha cha, og i en skikkelig strutsekreasjon svingte hun seg med Asmund Grinaker. Tor Fløysvik fikk ikke fullrost sangerinnen nok og sa han var kjempeimponert over hvor fort hun hadde lært seg å danse. 30 poeng ble det på nygifte Mittet.

Skuespiller Anne Marie Ottersen svinget seg på parketten med Glenn Jørgen Sandaker i en engelsk vals. For det ble hun belønnet med 23 poeng.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ENGELSK VALS: Åsleik Engmark og Nadya Khamitskaya. Foto: Scanpix

Sjuende par ut var Stine Buer og Tom-Erik Nilsen. Dommerne skrøt av fotarbeidet til komikeren, men mente overkroppen kunne vært bedre.

- Jeg blir tent av beina dine, sa Tor Fløysvik og belønnet Buer med seks poeng.

VELDIG GUL: Stine Buer danset engelsk vals og hadde datteren i salen, som heiagjeng. Foto: Scanpix

Cecile Skog har på forhånd blitt regnet som en av de store favorittene i programmet. Etter dansen begynte Cecile å gråte, og dommerne var ikke helt fornøyd med hennes cha cha. Det ble bare 16 poeng på fjellklatreren.

Cato Zahl Pedersen og partner Marianne Sandaker har hatt en ekstra utfordring under øvelsene til dansesesongen, i og med at Pedersen mangler en arm. Dommerne mente det de presterte var en vakker engelsk vals, de to vartet opp med og ga dem 18 poeng for innsatsen.

Prest Einar Gelius fortalte på forhånd at han ikke var vant med å svinge på hoftene, og dommerne mente dette ga seg utslag i cha cha-en han danset med Olga Divakova. Totalt ble det bare 12 poeng på Gelius, og Tor Fløysvik ga bare to poeng til dansepresten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ENGELSK VALS: Cato Zahl Pedersen og partneren Marianne Sandaker. Foto: Scanpix

«Showman»-programleder Håvard Lilleheie hadde forberedt seg godt på deltakelsen i danseprogrammet, og møtte ferdig spraytanet til første trening med partner Elene Bokoreva Wiulsrud. I sesongpremieren danset de to engelsk vals, og Tor Fløysvik mente Lilleheie var «søt» på dansegulvet. Totalt ble det 23 poeng på programlederen.

Siste danser på parketten var Aylar Lie. Sammen med Egor Filipenko. I en kort-kort kjole svingte Lie seg i en cha cha på dansegulvet. Det var litt delte meninger blant dommerne om Lies opptreden.

- Innimellom ser du ut som sukkerspinn i motvind, mente Tor Fløysvik, mens Christer Tornell var imponert over blikket Lie hadde på dansegulvet. Totalt ble det 24 poeng for Lie.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDENOg følg journalist Ida Anna Haugen på Twitter

DANSET: Aylar Lie danser cha cha cha med sin dansepartner Egor Filipenko ,til sangen "Telephone", under sesongpremieren på TV 2-programmet "Skal vi danse". Foto: Scanpix

Les også

 1. Maria Mittets dansepartner: - Det har kommet noen gloser

  (VG Nett) Det er ikke bare Maria Mittet som har lært noe i forberedelsene til «Skal vi danse».
 2. Dans med overkroppen for å dra damer

  Rømmer damene så snart du entrer dansegulvet? Nå kan forskerne hjelpe deg.
 3. David Hasselhoff og Bristol Palin skal danse

  (VG Nett) Nå er det klart hvilke kjendiser som skal svinge seg på parketten i den amerikanske versjonen av «Skal vi…
 4. Åsleik Engmark erstatter Nordlie i «Skal vi danse»

  Åsleik Engmark (44) stepper inn i «Skal vi Danse», etter at Tom Nordlie trakk seg.
 5. Nadya Khamitskaya etter Tom Nordlies danse-exit: - Føles som jeg har lagt ut en kontaktannonse

  (VG Nett) Både TV 2 og danser Nadya Khamitskaya (27) drukner i tilbud fra dansevillige kjendiser etter at Tom Nordlie…
 6. Tom Nordlie trekker seg fra «Skal vi danse»

  (VG Nett) Fotballtrener Tom Nordlie (48) blir likevel ikke å se på parketten i høst.

Flere artikler

 1. Aylar «tok strupetak» - leder dansekampen

 2. Dame-Åsleik med årets første toppscore

 3. Aylar: - Det gikk litt galt

 4. Maria ute av «Skal vi danse»

 5. Cato Zahl Pedersen ute: - Ikke lidenskapen det kom an på

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder