NOEN NYKOMMERE: Her er noen av skuespillerne som blir med i «Hotel Cæsar». Øverst f.v: Jørgen Langhelle, Jannike Kruse og Jan Martin Johnsen. Nederst f.v: Kikki Storm, Geir-Atle Johnsen og Cici Henriksen. Møt flere av dem nederst i saken. Foto: Magnar Kirknes, Halgeir Vågenes, Leif Gabrielsen, Tommy Ellingsen, Lasse Berre , VG, Oslo Nye, NTB Scanpix, TV 2, Trøndelag Teater

Her er de nye Cæsar-fjesene

Jannike Kruse sjekker inn: – Jeg har aldri fulgt med på «Hotel

Cæsar»

Mandag kveld starter den 33. sesongen av «Hotel Cæsar». Mens to forsvinner fra serien etter desembers dramatiske sesongavslutning, er Jannike Kruse (40) blant de mange nye fjesene som fyller hotellet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Man kan trygt si såpeseriens 32. sesong sluttet med et brak, da vi så Goggen (Georg Anker-Hansen jr., spilt av Tarjei Westby) styre et fly mot hotellet. Vi vet at Juni Anker-Hansen (Anette Hoff) stod i vinduet på Cæsar, der folk var samlet for julefeiring, og så flyet komme brasende mot hotellet. Men vi vet ikke hvordan det har gått.

Bakgrunn: Flere dør i «Hotel Cæsar» i kveld.

Mens TV 2 røper at to rollefigurer dør, flere er skadet og at éns skjebne er uavklart, uten at vi vet hvilke det gjelder, vet vi at flere nye karakterer kommer med i stallen.

I FLYET: Tarjei Westby som Goggen i flyet på vei mot Hotel Cæsar. Foto: , TV 2

Jannike Kruse er en av de nye skuespillerne som får bryne seg på Cæsar-universet - et univers hun ikke kjente fra før.

– Jeg skal være ærlig og si at jeg aldri har fulgt med på serien, men selvfølgelig har jeg fått med meg litt gjennom kollegaer som har vært med, sier hun når VG spør hva hennes forholdt til «Hotel Cæsar» er.

Kruse spiller Anja With, en anerkjent installasjonskunstner. Hun møter en av de etablerte Cæsar-rollefigurene ved et rehabiliteringssenter for folk med muskel- og nerveskader.

Har du lest: Utskjelt vaksinemotstander ble nye Ninni i «Cæsar».

– Hvorfor ville du spille Anja With?

– Hun er en rolletype som ikke ligner noe jeg har spilt før. Jeg ble fascinert av hennes direkte væremåte, og jeg syntes det var spennende at hun skal prøve å komme litt under huden på en etablert karakter, forteller Kruse og fortsetter:

– Dessuten er det en måte å jobbe på som er utfordrende, på en positiv måte, for en skuespiller, i og med det høye tempoet. Man må virkelig være framoverlent og gå igjennom prosesser på en helt annen måte. Det trigger meg litt.

OPPTRENING: Jannike Kruse i rollen som Anja i «Hotel Cæsar». Foto: , TV 2

– Hva ser du på som det beste med å være med i «Hotel Cæsar»?

– Jeg jobber mye alene, møter nye mennesker hele tiden og er i veldig mange ulike settinger i løpet av et år, så for meg er det veldig verdifullt å være en del av et ensemble. Når jeg kommer inn døra på Cæsar, og blir møtt av blide ansikter jeg kjenner, vet hvor jeg kan hente meg en kaffe, hvor jeg skal på leseprøve, hvem jeg kommer til å møte og kan kjenne på følelsen av å jobbe sammen mot et felles mål, da nyter jeg det veldig, sier Kruse.

Skuespilleren var å se som Annika, en av hovedrollene i TV-serien «Hjem», på NRK for noen år siden og hadde også en rolle mot Stellan Skarsgård i filmen «En ganske snill mann». Hun har også vært den norske stemmen til kjente figurer som Mulan, Tommelise og Mary Poppins i filmene ved samme navn, gitt ut plate og spilt teater.

Stellan Skarsgård: – Jeg tror det er den morsomste sexscenen i verden.

UVISST: Vi vet ikke hvordan det går med kjæresteparet Jenny (Sofie Asplin) og Joey (Iver Innseth). Her er de like etter flykrasjet i mandagens åpningsepisode. Foto: , TV 2

– Sammenlignet med hva du har gjort tidligere, hva ser du som særegent for «Cæsar»-innspillingen?

– Det er spesielt å komme inn i et så etablert og velsmurt maskineri, og hoppe på det toget som har tøffet og gått i 17 år. I andre prosjekter starter jo gjerne skuespillerne og kamerafolkene samtidig, og når man er ferdige, er det etterarbeid og så premiere. Her er det bare en slags evighetsmaskin, og det er vanvittig fascinerende!

– Til tross for din erfaring, fikk du noen råd fra noen av «Cæsar»-veteranene da du begynte?

– Ja, det gjorde jeg faktisk, og dem har jeg tatt med meg. Men jeg vil ikke røpe her hva rådene var…

– «Cæsar» har en bråte trofaste fans. Hva tenker du om å være ny i denne maratonserien, og om den kommende mottakelsen fra seerne?

– Jeg opplever at min karakter er av det gode slaget og jeg kan absolutt stå for det hun sier og gjør. Så jeg krysser fingrene for at også fansen ønsker noen endringer velkomne og at de er åpne for nye ting!, fastslår Kruse.

Flere nye rollefigurer:

JØRGEN LANGHELLE Foto: , TV 2

Jørgen Langhelle spiller Arild Iversen (ca. 45), en næringslivsveteran en av hovedpersonene har vervet inn i hotellstyret for å holde en motstander i sjakk.

CICI HENRIKSEN Foto: Lars Olav Dybvik , TV 2

Cici Henriksen spiller Beate Krogstad (37), moren til Joey og søsteren til Pelle. Hun skal være sjarmerende, flyktig og evig optimist.

JAN MARTIN JOHNSEN Foto: Lars Olav Dybvik , TV 2

Jan Martin Johnsen spiller Jonas Bøe (40). Han er gift med Ida Bøe og faren til Bo Bø. Jonas driver miljøteknologifirmaet JODA! med kona. Han er angivelig en lidenskapelig type som helst følger sitt hjerte.

KIKKI STORMO Foto: , TV 2

Kikki Stormo spiller Ida Bøe (40) som er en dyktig miljøteknolog og forsker som er gift med Jonas. Hun elsker jobben sin, og jobber derfor mye og har minimalt behov for å koble av og dyrke andre interesser.

JACOB ZACHARIASSEN LAY Foto: Lars Olav Dybvik , TV 2

Jacob Zachariassen Lay spiller Bo Kristian Bøe (17), sønn av Ida og Jonas. Han går i samme klasse som en av hovedfigurene i «Cæsar» og liker å legge ut filmer på nettet.

PENDA FAAL Foto: , TV 2

Penda Faal spiller Lotte Fjeld (28), eier av en stor teknologibedrift som leverer miljøløsninger til Hotel Cæsar. Hun har arvet firmaet, men er en typisk drømmer som helst ikke vil ha ansvar for noe som helst.

GEORG ROKSVÅG Foto: Lars Olav Dybvik , TV 2

Georg Roksvåg spiller Kai Lundby (17), en gutt fra et belastet miljø som bor på ungdomshjem på Bøler.

BRAGE BANG Foto: , TV 2

Brage Bang spiller Dag-Magnus Kristoffersen (ca. 43) er den kjekke og ambisiøse lederen for Ungdomshjemmet Bøler. Han er uredd og praktisk anlagt, og en av hovedrollefigurene blir tiltrukket av ham.

LARS AUGUST JØRGENSEN Foto: , TV 2

Lars August Jørgensen spiller Kim Dahle (24). Han skal være en kjekk og imøtekommende ung mann som jobber som massør på hotellet.

GEIR-ATLE JOHNSEN Foto: , TV 2

Geir-Atle Johnsen spiller Nikolaj Hope (ca. 48). Han driver en liten teaterskole med et frynsete rykte. Hope virker lidenskapelig opptatt av å forløse unge skuespillertalenter, en drøm han ikke fikk oppfylt selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder