Klar for «Himmelblå» igjen

Men det er fortsatt hemmelig om Kim lever

Neste uke starter innspillingen av nye episoder av «Himmelblå» og Edward Schultheiss - alias Kim - er med på innspillingene.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

NYE EPISODER: Edward Schultheiss skal være med på innspillingen av de nye episodene av «Himmelblå». Foto: Nils Bjåland

- Men det gir ikke noe svar på om han lever eller ikke. Den hemmeligheten akter vi å forsøke å holde på helt til serien kommer på lufta neste år, sier produsenten Vegard Stenberg Eriksen til VG.

Han har tidligere antydet at en mulig løsning når det gjelder Kim, er at han lever videre i bevisstheten til Robin. Uansett om Kim er i live eller om han bare opptrer i tilbakeblikk i de nye episodene, må disse scenene spilles inn.

Les også:«Himmelblå»-produsent: - Jeg liker det ikke

Noe aner...

- Det har vi ikke gjort tidligere. Derfor må Edward uansett være med på de nye innspillingene, sier Stenberg Eriksen.

- Da har dere fått informasjon som jeg ikke har fått. Jeg har ingenting å tilføye, sier Edward Schultheiss. Nettopp for å holde på hemmeligheten om hva som egentlig skjedde med Kim lengst mulig er det fortsatt kun noen få som har fått utdelt hele manuskripter.

- Skuespillerne får det de trenger av manus underveis og det er ingen som har fått episodemanus ennå. Men det er nok noen av dem som likevel aner hvilken vei det går. Uansett kommer vi til å gi en skikkelig forklaring i serien på hva som skjedde med Kim, sier Vegard Stenberg Eriksen.

Mandag er et stort NRK-team på plass på Helgelandskysten og tirsdag begynner de første opptakene i Brønnøysund.

- Opptakene vi da gjør er med de to barna, Iris og Robin. Så kommer de andre skuespillerne oppover etter hvert, sier Vegard Stenberg Eriksen. Det er heller ikke noen liten scene som markerer starten på innspillingen av sesong tre av «Himmelblå» som på det meste ble sett av hele 1,3 millioner seere i vinter.

- Vi skal gjøre en scene med 150 statister, så ingen skal beskylde oss for å spare på kruttet, sier Stenberg Eriksen.

Kims mystiske forsvinningsnummer i «Himmelblå» har skapt en enorm interesse rundt skuespilleren Edward Schultheiss. I går var han gjesteprogramleder i TV 2-programmet «Torsdag kveld fra Nydalen».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder