Syk «Idol»-Tone fikk hjelp i natt

(VG Nett) «Idol»-finalist Tone D. Aaberge (17) har blitt syk og måtte få akupunkturhjelp på hotellet i natt.

SLITER: Tone Damli Aaberge (17) er syk på selveste finaledagen. Foto: Magnar kirknes

At finalist Jorun Stiansen (21) har slitt med stemmen gjennom hele «Idol», og har fått hjelp av et såkalt helseskjerf, har hele Norge fått med seg. Men nå er også Tone sterkt plaget med halsen - og det på selveste finaledagen.

Går med nåler

Tone øver i skrivende stund til kveldens skjebnemøte i Oslo Spektrum med ørene fulle av nåler. 17-åringen fra Sogndal fikk besøk av akupunktør på hotellet i natt, og i dag har Idol-finalisten fått akupunktørhjelp ved en klinikk i Oslo.

- Hev seg i bilen
VG Nett har ikke lykkes i å komme i kontakt med Tone, men pappa Jon Aaberge bekrefter overfor VG Nett at datteren får behandling.

- En bekjent av oss, som er akupunktør, hev seg i bilen og kjørte til hotellet i 00.30-tiden i natt. Det var kjempensnilt, sier Jon Aaberge.

- På grunn av stramt tidsskjema hadde ikke Tone tid til å ligge med nåler på klinikken hun besøkte i dag. I stedet går hun med nålene på seg, sier Aaberge som er ved godt mot på datterens vegne.

Dårlig dag i går

- Jeg har snakket med henne nylig, og hun føler seg bedre i dag enn i går. Men hun er skikkelig skurven i stemmen, og mente selv at hun hadde en veldig dårlig dag på øvingen i går, forklarer han på telefon til VG Nett.

Først i ettermiddag setter Tones familie seg på flyet til hovedstaden for å følge finalen fra seteplass i Oslo Spektrum.

- Enormt press

- Det er et enormt press å skulle synge for mange tusen mennesker når man ikke er rutinert, sier pappa Aaberge som likevel tror at datteren klarer brasene.

- Tone er heldigvis ikke engstelig, men takler presset godt, sier Aaberge som opplyser om at datteren har fått akupunktørbehandling flere ganger tidligere og har gode erfaringer.

TV 2 kjente ikke til Tones akupunktørhjelp da VG Nett kontaktet dem i formiddag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder