RASKE MENN, RASK EXIT: Etter bare en sesong, dropper TV 2 «20:00 med Raske menn». De endte på et snitt på bare 241.000 seere. FOTO: JØRGEN BRAASTAD

TV 2 kutter flere nysatsinger

TV 2 kutter nysatsningene «Cover me», «Sent med Simen Sund» og «20:00 med Raske menn», men satser videre på «Ettermiddagen» til tross for labre seertall.

 • Camilla Norli
 • Jørn Pettersen

Artikkelen er over syv år gammel

TV 2 har hatt knalltall med «Farmen» i høst, og gamle kjente konsepter som «Skal vi danse», «Norske talenter» og «Senkveld» har også bidratt til å levere sterke seerandeler for kanalen i høst.

- Det er ingen tvil om at det er «Farmen» som har reddet TV 2 denne høsten og sørget for at kanalen ikke har kommet i utsolgt-posisjon i forhold til annonsørene, sier TV/radio-sjef Ulrikke Ohrvik i mediebyrået OMD til VG.

LES OGSÅ: Arbeidstilsynet refser Farmen.

Lave seertall

Men flere av TV 2s nye programsatsinger dette året har ikke oppnådd de seertallene kanalen hadde håpet på. «Harde fakta», «Cover Me», «20:00 med Raske Menn», «Ettermiddagen», «Nattskiftet» og «Sent med Simen Sund» har ikke levert seertallmessig.

«Sent med Simen Sund» hadde bare 9000 seere i snitt i høst, mens «Cover me» ble flyttet vekk fra prime time på grunn av lave seertall - og «Ettermiddagen» endte på et snitt på 85.000 seere.

Kutter konsepter

Hverken «Cover me» eller «I kveld med Simen Sund» eller «20:00 med Raske menn»-programmet får fortsette på kanalen.

- Vi kommer ikke til å fortsette med Simen Sund som ikke har fungert på Zebra. Selv om vi har vært veldig fornøyde med Simen og programmet, så har ikke seerne funnet dette på Zebra. Vi fortsetter heller ikke med «Cover me» som seerne først fant da vi flyttet programmet. Nå satser vi videre på en ny sesong av «Hver gang vi møtes» som er et bredere og lettere tilgjengelig konsept, sier programdirektør Pil Gundelach Brandstrup i TV 2 - som synes det er ergerlig at «Raske menn» ikke fikk flere seere. De endte på et snitt på bare 241.000 seere.

- Vi er veldig fornøyde med disse guttene, så vi kommer absolutt til å fortsette samarbeidet med Raske menn i en eller annen form.

«Ettermiddagen» fortsetter

Pil gir også satsningen «Ettermiddagen» en sjanse videre. I den nye sesongen får de med seg Guri Solberg på programlederlaget.

- Vi har jo bare kjørt en sesong og et slikt konsept må få tid til å sette seg. Det er en helt ny flate for oss, og vi har fortsatt tro på dette. Vi backer «Ettermiddagen»-gjengen 100 prosent.

I tillegg til «Ettermiddagen», fortsetter TV 2 med «Pengene på bordet» og vurderer fortsatt «Harde Fakta», som kun hadde 149.000 seere i snitt, og «Ingen kjære mor».

- Vi evaluerer fortsatt noen av disse nye programmene, men det er en stor mulighet for at «Ingen kjære mor» vender tilbake. Vi var fornøyde med seertallene, og det var mye positiv buzz rundt programmet. «Pengene på bordet» med Sturla Berg Johansen var vi veldig fornøyde med, og de starter innspilling av en ny sesong allerede på nyåret, sier Gundelach Brandstrup - som nå ser frem til vårsesongen på TV 2 med «Hver gang vi møtes», «Idol» og «The Amazing Race Norge» som de store dragerne.

- Fredagen vår beste dag

Programdirektøren vil ikke være med på at «Farmen» har reddet TV 2 denne høsten.

- Nei, «Farmen» har selvsagt vært viktig for TV 2 i høst, men de siste ukene er det faktisk fredagen som har vært vår beste ukedag med «Norske talenter» og «Senkveld». Og med «Skal vi danse» har vi vunnet lørdagene i hele høst. «Jakten på kjærligheten» har gjort det bra, og Nyhetene har også hatt god vekst gjennom høsten. Så «Farmen» har vært viktig, men det er mange programmer som har bidratt til den sterke TV 2-høsten i år.

Flere artikler

 1. 938.000 så Hanne vinne «Skal vi danse»

 2. TV 2 om krisetallene for «Senkveld»: – Ikke fornøyd

 3. Én million så «Hver gang vi møtes»

 4. «Idol» mer sett enn Melodi Grand Prix

 5. «Stjernekamp» med seerrekord i finalen

Fra andre aviser

 1. 2,2 millioner lyttet til salmer, 1,3 var innom sjakken, 1,2 millioner så Farmen-finalen

  Aftenposten
 2. Milliontall for «Farmen»-finalen

  Aftenposten
 3. NRK tar av seg hatten for TV2s «Farmen»

  Aftenposten
 4. - Vi har ikke ligget på latsiden

  Bergens Tidende
 5. TV 2-Skavlan mistet hver tredje seer

  Aftenposten
 6. TV 2-profil slutter

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder