I GANG: Jakob Oftebro og Ingvild Holthe Bygdnes i bakgrunnen under innspilling i Finnmark onsdag. Foto: Finn Krogvig , NRK

Jakob Oftebro i ny NRK-thriller

Skuespilleren skal spille en arrogant spesialetterforsker i NRKs nye TV-thriller, «Monster».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Jakob Oftebro spiller spesialetterforsker Joel Dreyer i dramaet som kommer på statskanalen i 2017.

«Monster» handler om en lokal etterforsker som må samarbeide med spesialetterforsker Dreyer (Oftebro) i etterforskningen av flere drap langt nord i landet. Underveis oppdager de at flere gamle drapssaker knyttes sammen.

29-åringen beskriver karakteren som en etterforsker som er god i jobben sin, men arrogant og innesluttet.

TEAM: F.v: produsent Lasse Greve Alsos, regissør Anne Sewitsky, samt skuespillerne Jakob Oftebro og Ingvild Holthe Bygdnes. Foto: Finn Krogvig , NRK

– Det er en annerledes rolle for meg å spille. Jeg må hente inn en del personlighetstrekk, og det er et spennende arbeid, sier Oftebro, som tidligere har blitt kåret til Norges mest sexy mann, til VG.

Serien starter innspillingen i Finnmark onsdag, men handlingen er lagt til en fiktiv by. Innspillingen av første sesong vil holde på helt frem til mars.

Holdt vekten

Skuespillere må ofte gjøre fysiske justeringer før nye roller, og Oftebro har de siste årene måttet gå både opp og ned i vekt. Mest dramatisk var det nok under innspillingen av «Gullkysten», hvor han gikk ned 18 kilo.

I serien «Monster» var ikke det nødvendig.

– Her ligger utfordringene i personligheten til karakteren, forklarer Oftebro og hevder at manuset er «dritbra».

Oftebro, som er mest kjent for filmer som «Kon-Tiki» og «Kraftidioten» og serier som «Broen» og «Lilyhammer», blir neste uke å se i TV 2-serien «Hæsjtægg», sammen med kjæresten Iben Akerlie.

Seertall stuper: Oftebro i dansk TV-serie

KJENDISPAR: Jacob Oftebro og kjæresten Iben Akerlie ankommer Amanda-utdelingen i Haugesund. Foto: Terje Bendiksby , NTB scanpix

– Deilig å være dansk i Norge

29-åringen er opprinnelig fra Kjelsås i Oslo, men har de siste årene bodd i Danmark.

Lilyhammer: Oftebro med brystmelk-fetisj

– Det er utrolig godt å være hjemme igjen, og veldig gøy å få jobbe i Norge. Det er deilig å være dansk i Norge, pleier jeg å si.

Han er veldig spent på serien og sammenligner følelsen han sitter med, med dagen før den store fotballkampen:

– Man vet liksom ingenting før man står der.

Flotte kolleger

Han skal spille side om side med Amandapris-vinner Bjørn Sundquist, som spiller lensmann i serien. Også «Øyevitne»-skurken Per Kjerstad og Gørild Mauseth, kjent fra «Brent av frost», «Deadline Torp» og «Erobreren» spiller i serien, sammen med nykommer Ingvild Holthe. «Sykt lykkelig»- og «De nærmeste»-regissør Anne Sewitsky står for regien.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med Anne Sewitsky, og Ingvild, som jo er et helt nytt fjes. Og Per Kjerstad, vi har nesten ikke jobbet sammen siden vi gikk på teaterskole sammen, så det blir gøy!, sier han.

– Også gleder meg selvfølgelig veldig til å jobbe med kongen, Bjørn, for vi har aldri jobbet sammen før, legger han til.

Æresprisen: Sundquist hedret på Amanda

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder