Reagerer på krav om 400.000 kroner

FJORD-COWBOY: Leif Einar «Lothepus» Lothe krangler om en større mengde steinmasse fra en byggeplass i Odda. Her fra «Farmen kjendis», som han for tiden er aktuell på. Foto: Mattis Sandblad VG

«Lothepus»-krangel havner i forliksrådet

Reality-kjendis Leif Einar «Lothepus» Lothe (47) har
havnet i en fastlåst krangel om steinmasser til en verdi av over 400.000 kroner. Nå blir striden en sak i forliksrådet.

  • Stein Østbø

Artikkelen er over tre år gammel

På den andre siden sitter entrepenør- og sprengningsbas-kollega Gunnar Lien (69) fra Etne. Han har havnet i en skarp ordkrig med entrepenør-kollegaen og reality-kjendisen Lothepus.

Slik er livet med Lothepus: Samboeren: – Jeg liker at han er litt mannemann

Lien er - ifølge sine egne ord - «frustrert, fortvilet og forbannet» fordi han mener Lothe ikke har levert tilbake steinmasser som Lien sier han har krav på.

– Mens jeg var på ferie i Syden på nyåret, fikk jeg en purring på en faktura på 100.000 kroner fra Lothe med forfall den 13. januar. Da ble jeg forbannet. Den skal jeg så visst aldri betale. Denne saken skal jeg gå hele veien med og møte mannssterk opp i forliksrådet, sier en kamplysten Gunnar Lien til VG.

Gjensidig fakturakorrespondanse med påfølgende inkassokrav, utveksling av skjellsord og beskyldninger om løgn gjennom høylydte telefonsamtaler; dette er bare noe av det som Leif Einar Lothe - kjent både fra «Farmen Kjendis» og «Fjorden Cowboys» - nå trekkes inn i.

Til VG sier Lothe torsdag kveld at han tar fullstendig avstand fra Liens beskyldninger og språkbruk.

– Vi har aldri hatt noen form for samarbeid, og han viser til en kontrakt vi aldri hadde mottatt eller beskuet på tidspunktet det er snakk om. Saken er brakt inn for forliksrådet, og jeg ser frem til å få saken belyst fra min side der, sier TV 2-kjendisen.

I KRANGEL: Entreprenør og utbygger Gunnar Lien. Foto: Sigmund Hansen/haugesunds Avis

Det hele startet høsten 2015, ifølge Gunnar Lien. Han selger en av sine tomter i Vetlebekken-feltet på Skare i Odda. I kontrakten sørger Lien å få med en klausul om at fyllmassen som blir til overs etter tomtekjøperens husbygging skal tilbakeføres til hans egen tomt, forteller han.

– Jeg er jo entrepenør selv og har vært sprengningsbas siden jeg var 14 år gammel, men dette oppdraget hadde jeg rett og slett ikke tid til, forteller Lien som anbefalte en annen kar i Etne til jobben.

Fikk du med deg denne? «Farmen Kjendis»: Aylar fikk telefon - Lothepus fikk alkohol

Denne karen ble for dyr. Dermed hyret tomtekjøperen «Lothepus» i stedet.

– Han (Lothepus, red.anm.) tilbakeførte rundt 1500 kubikk til min tomt, men jeg oppdaget etter hvert at han hadde solgt ytterligere rundt 2500 kubikk derfra til andre. Og så sender han meg regning for de 1500 kubikk som jeg hadde kontraktfestet skulle tilbakeføres til min tomt - det er jo min egen steinmasse! Jeg ringte Lothe og spurte hvor mye masse han hadde kjørt bort. Han ga meg ikke noe klart svar, så jeg ga ham en tidsfrist, og overholdt han ikke den, sa jeg at jeg ville anmelde saken, forteller Gunnar Lien.

Masingen på Lothepus ga ikke resultat, sier han. Da Lien i stedet for betaling fikk purring på en faktura på 100.000 fra Lothe på nyåret, hadde han fått nok; han ble rent ut forbannet.

– Det kan du trygt si! Han mener at det er basert på en misforståelse, ikke et tyveri. Men alt dette har jeg dokumentert. Dette kunne ha vært løst mye tidligere. Vi kunne ha gjort en deal, så hadde han sluppet å stjele, sier Gunnar Lien.

Tirsdag formiddag denne uken oppsøkte Lien juridisk bistand ved sitt lokale regnskapskontor for å høre hva han kunne gjøre for å få fortgang i saken sin. Senere på dagen sendte han en oppdatert faktura, på mail og i post, til Lothepus, der kravet om erstatning av steinmassene nå har kommet opp i 420.212 kroner.

– Han får 14 dager på seg til å betale, hvis ikke går den til inkasso, fastslår Gunnar Lien.

Visste du dette?: «Farmen Kjendis» med tidenes seer-rekord

Leif Einar «Lothepus» Lothe mener saken er blåst ut av alle proporsjoner.

– Jeg avviser ethvert krav fra Gunnar Lien og tar for øvrig sterkt avstand fra hans beskyldninger der språkbruken har kommet fullstendig ut av proporsjoner slik dette nå er gjengitt i VG, sier han til VG.

Les også

Mer om

  1. Reality-TV
  2. Anmeldelse
  3. Farmen
  4. Underholdning

Flere artikler

  1. Leif Einar Lothe frikjent i retten

  2. Lothepus sørget for den mest sette «Farmen»-finalen noensinne

  3. Petter Pilgaard tok tredjeplassen i «Farmen kjendis»: – Aldri trodd jeg skulle komme så langt

  4. Lothepus får skattesmell på «Farmen»-premien: – Helt idiotisk

  5. Lothe og Pilgaard reklamerer for klær på «Farmen kjendis»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder