STARTER FOR SEG SELV: Erik Solbakken starter produksjonsselskapet Norsk Fjernsyn sammen med vennene Hans Lukas Hansen (f.v.), Tommy Gulliksen og Jørgen Høst. Foto: TROND SOLBERG

Solbakken flytter ut av NRK

Nybakt far til vesle Rakel og med ny jobb: - Regner med det går bra

(VG Nett) Erik Solbakken (28) går i fotsporene til andre norske TV-profiler og starter produksjonsselskap med sine kamerater.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Harald Eia og Bård Tufte Johansen har gjort det. Ylvisåker-brødrene har gjort det. Og nå er NRK-programleder Erik Solbakken nestemann ut.

Sammen med Gullruten-vinnerne Tommy Gulliksen og Hans-Lukas Hansen, samt mangeårig samarbeidspartner i NRK Jørgen Høst, har Solbakken funnet seg en ny arbeidsplass - Norsk Fjernsyn AS.

Les også: MGP-Solbakken ble far for første gang

- Vi er fire venner som har planlagt dette over lengre tid. Som alle fire liker veldig godt å lage TV, og være med på hele prosessen fra idé til ferdig resultat, sier Solbakken.

-Vi skal være et åpent hus for folk som har en god story til dokumentar eller en idé til underholdning, folk skal bli tatt godt imot, sier Gulliksen.

Underholdning og dokumentar

Mens Gulliksen og Hansen har skaffet en treårskontrakt med TV 2-programmet «Dokument 2», skal Solbakken og Høst ha ansvaret for å levere underholdning til NRK i like mange år - først ut en ny sesong med «Karl Johan».

- Vi har ganske like avtaler med NRK og TV 2. De sikrer seg levering i tre år, så blir vi enige for hvert enkelt prosjekt hva det er. Vi må ønske å lage det og de må ønske å sende det, sier Gulliksen.

Solbakken understreker at han fortsatt skal holde seg på NRK - og ikke jobbe for andre kanaler som programleder.

- Jeg har langtidskontrakt som programleder i NRK, sier Solbakken.

Ble far

28-åringen ble far til vesle Rakel bare to dager etter at han ledet MGP-finalen fra Oslo spektrum. Han svarer slik på spørsmål om hvordan det blir med mye jobb og et nyfødt barn fremover.

- Det vil fremtiden vise. Vi har god erfaring med å lage både barn og «Karl Johan». Jørgen ligger ett år i forkant der, og det gikk bra for deg i første sesong av «Karl Johan». Jeg regner med det går bra for meg også i «Karl Johan» to. Det er jo ikke så langt opp til der jeg bor, så hvis det er noe bleieskift som haster veldig er det bare å springe rett opp bakken, sier Solbakken, som understreker at han koser seg med livet som nybakt far.

- Er målet å bli et stort produksjonsselskap?

- Neste uke kommer vi til å bære så mange sofaer at det er veldig slitsomt å tenke større enn det lokalet vi har her nå. Og når vi nå er så heldige å få tillit fra NRK og TV 2, kommer vi til å konsentrere oss mest om det vi har her, sier Solbakken.

- Vi har ikke mål om å bli størst, men best, veldig gjerne, sier Hansen.

Fakta om samarbeidspartnerne

Erik Solbakken (28): NRK-programleder, har ledet programmer som «Karl Johan», «Eurovision», «Popstokk» og «Idrettsgallaen».

Tommy Gulliksen (32): Dokumentarfilmskaper og journalist, står bak dokumentartrilogien om 22. juli sendt på TV 2. Gullruten-vinner for «En liten øy i verden» og «Den store styrkeprøven».

Jørgen Høst (32): Tekstforfatter og regissør med bakgrunn fra NRK. Har samarbeidet med Solbakken i fem år, med blant annet «Popstokk» og «Karl Johan».

Hans Lukas Hansen (37): Produsent, regissør og animatør, bakgrunn fra TV 2 og Monster, med programmer som «Idol», «Norske talenter» og «X Factor». Gullruten-vinner for dokumentaren «Med flagget på brystet».

Følg VG Rampelys på Facebook !

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder