TAKK FOR MEG: Aleksander Walmann ble slått ut av «Stjernekamp» lørdag kveld etter at han var den som kom dårligst ut i tolkningen av blueslåter. Foto: NRK

Aleksander slått ut av «Stjernekamp»

Aleksander Walmann måtte forlate «Stjernekamp»  lørdag kveld. – Takknemlig og glad for alt jeg har fått oppleve, sa han etter at nederlaget var et faktum.

 • Jørn Pettersen

Artikkelen er over to år gammel

I det siste programmet han var med i, ga vår anmelder Walmann terningkast tre for sin solo-opptreden og terningkast to for boyband-innslaget med de tre andre gutta.

– Det eneste som er troverdig her er den siste linjen om «I believe I’m sinking down», konkluderte VGs anmelder Tor Martin Bøe etter at Walmann hadde fremført sin blueslåt «Crossroads» . Det skulle vise at han fikk rett. Bokstavelig talt.

Først ut: Hilde Lyrån

I 2017 vant Aleksander Walmann den norske Melodi Grand Prix sammen med Joakim With Steen (JOWST) med låta «Grab the moment». De endte på en solid 10.plass i Eurovision Song Contest 13. mai. Fra han var 13 år og fram til han satset på musikken, var Aleksander aktiv snowboardutøver på høyt internasjonalt nivå. Aleksander har vokst opp i en musikalsk familie og har vært opptatt av musikk siden barndommen. Våren 2012 deltok han i The Voice, og endte opp på 2. plass i finalen. Sondre Lerche var hans mentor.

Fikk du med deg? Benedicte Adrian fikk slakt i «Stjernekamp»: – Gjør det for å yppe

–Denne har en så usannsynlig tåpelig tekst at man på ingen måte tenker over hva man synger, slår vår anmelder fast om guttas boyband-innsats i «Stjernekamp». Terningkast to. Dermed havnet de hakket under jentene som fikk terningkast tre:

– Følelsen av et godt innøvd, men like fullt et litt for pinlig julebordinnslag er derimot ekstremt påtrengende, mener vår anmelder om Ida Maria og Lisas girl-power opptreden.

VGs ANMELDER: Tor Martin Bøe Foto: Frode Hansen VG

–– Altså fint, men litt uforståelig. Gaute framstår troverdig sorgtung, er akkurat passe lei seg og se i taket. Det er god taktitting, grei innlevelse - men han treffer ikke, mener vår anmelder om Gaute Ormåsen. Terningkast tre.

Les også: Fansen fortviler etter sjokk-exit i «Stjernekamp»

– Dette har like fullt ikke alltid like mye med det som er kveldens oppgave. Lisa Børud er rett og slett for flink til å synge blues. Finnes det en lege i salen? undret vår anmelder etter Lisa Børuds opptreden.

Virkelig klasse. Det er med to ord VGs anmelders oppfatning av Adam Douglas tolkning av sin blues-sang. Dermed plasserer han seg likt med Ida Maria.Terningkast fem til Ida Maria:

- Nesten en Ida Maria-låt i ånden. Originalen, full av motstand, skal høres ut som om den klages fram i en skravlende bar, mener VGs anmelder.Dermed er hun suvertent best så langt.

Didrik Solli-Tangen var første mann ut i kveldens «Stjernekamp» - og hans blues debut stod til terningkast fire, mener VGs anmelder. - Helt selvantennelig er det likevel ikke, er konklusjonen.

Forrige lørdag måtte Benedicte Adrian forlate «Stjernekamp». Og med Walmann ute, er det bare fem igjen. Neste lørdag står Hardrock / Akustisk på programmet.

Les også: Fansen fortviler etter sjokk-exit i «Stjernekamp»

Her kan du lese i sin helhet hva vår anmelder Tor Martin Bøe mener om kveldens artister og deres innsats. Låt for låt.

Les også

 1. Her er «Stjernekamp»-deltakerne 2017

  Dette er de ti artistene som skal utkjempe høstens «Stjernekamp» på NRK1. Fem kvinner og fem menn.
 2. Ida Maria har gått ned 20 kilo etter «Hver gang vi møtes»

  Ida Maria Børli Sivertsen (32) har rast ned i vekt siden i fjor høst – uten streng slankekur.
 3. Knut Anders Sørum bekrefter at Andreas er hans nye kjæreste

  «Stjernekamp»-seieren i fjor høst var virkelig et vendepunkt for Knut Anders Sørum. Ikke bare strømmer jobbene på.

Flere artikler

 1. Operakveld på «Stjernekamp»: Terning 1 til Benedicte Adrian

 2. VG anmeldte «Stjernekamp»; hardrock og akustisk – Gaute Ormåsen røk ut

 3. Benedicte Adrian ute av «Stjernekamp»

 4. VG anmelder «Stjernekamp» låt for låt

 5. Hilde Lyrån røk ut av «Stjernekamp»

Fra andre aviser

 1. Lisa Børud videre i Stjernekamp

  Fædrelandsvennen
 2. Lisa Børud (21) klar for «Stjernekamp» på NRK

  Fædrelandsvennen
 3. Barnestjerna er tilbake: – Kan være tøft å være kristen i denne bransjen

  Fædrelandsvennen
 4. Her rigges det klart for Marcus & Martinus

  Fædrelandsvennen
 5. Ute av Stjernekamp

  Fædrelandsvennen
 6. Dette skal Kim Rysstad fremføre i finalen av Stjernekamp

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder