SEIERHERRE: Jon Almaas på Nordkapp sammen med programleder Tom Stiansen. Foto: Haakon F. Lundkvist

Rekordmange så Jon Almaas vinne «71 grader nord»: Nå frister ny realitykamp

648.000 benket seg foran finalen i kåringen av Norges tøffeste kjendis. Jon Almaas (52) drømmer allerede om ny styrkeprøve.

Aldri før har så mange sett en «71 grader nord»-finale. Søndagens oppgjør mellom Almaas, Øystein «Pølsa» Pettersen (37) og Atle Pettersen (30) knuste den gamle seerrekorden fra 2010 og 2014, på 493.000 seere.

Den vanlige versjonen av «71 grader nord» har en finalerekord på 576.000 – og den er fra 2011. Almaas og de andre setter med andre ord tidenes rekord etter 21 år og 32 sesonger.

Nå frister dette

Almaas, den eldste av alle deltagerne, danket altså ut samtlige i konkurransen. med unntak av at han mener pokalen er i styggeste laget til å kunne sette på peishyllen, har den strabasiøse ferden gitt mersmak. Problemet med å takke ja til serier som «Farmen kjendis» og andre, er at de går på rivaliserende kanaler.

– Utfordringen er jo at jeg jobber i TVNorge, så de er nok ikke så interessert i at jeg skal figurere hos andre, sier den tidligere «Nytt på nytt»-programlederen – de siste årene aktuell med «Praktisk info» og snart på skjermen med nytt show.

– Ikke bare tar det tid å spille inn en serie som dette, men det må også passe inn i kalenderen, sier Almaas, som røper at en annen realityserie frister mer enn «Farmen kjendis».

– Jeg liker å slite, så «Kompani Lauritzen» ser helt fantastisk ut. Jeg klør etter å være med, sier han om nysatsingen til TV 2.

Han elsket nemlig å være i militæret.

– Så hvis TVNorge kommer opp med noe, så slenger jeg meg på!

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ikke bare vant Almaas pokal nå, men også en bil. Den har han ikke fått ennå.

– Den kommer nok ikke før i september. Hva som kommer til å skje med den, vet jeg forresten ikke. Bilparken min synger på siste verset, så jeg skal absolutt prøvekjøre den. Men det følger jo en skattebyrde med en sånn premie. For å vinne en bil til 500.000 kroner må man betale 250.000 i skatt, minner han på.

Husker du? Lothepus fikk skattesmell på «Farmen»-premien

Skal skåle digitalt

«71 grader nord: Norges tøffeste kjendis» har så langt i vår et gjennomsnittlig seertall på 705.000, inkludert opptak, repriser og digitalseing.

– Nå blir det tomler opp og digital champagne i dagens videomøter, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks, som eier TVNorge, i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder