VETERAN: Lynn Cohen, her på Newport Beach Film Festival i april 2015. Foto: Paul Rodriguez/The Orange County Register via AP

«Sex og singelliv»-stjerne død: – Vil savne henne så mye

Skuespiller Lynn Cohen hylles av sine medspillere i «Sex og singelliv» etter at hun gikk bort, 86 år gammel.

Cohen har spilt i en rekke TV-serier og teaterstykker. Hun spilte også Golda Meir i filmen «München» i 2005 og dommer Elizabeth Mizener i TV-serien «Lov og orden», men er kanskje aller mest kjent for rollen som Mirandas bestemte hushjelp Magda i «Sex og singelliv» fra 2000-2004 samt i de to påfølgende filmene. 

les også

Sarah Jessica Parker raser mot ukeblad – viser frem e-post

Fredag døde hun i New York, ifølge manager Josh Pultz, melder CNN

Mandag hyller flere av stjernene den avdøde skuespilleren.

Cynthia Nixon, som spilte Miranda, skriver:

«Mange mennesker kjente og elsket Lynn Cohen som Mirandas trofaste polske barnevakt Magda. For meg var hun det og så mye mer – en engasjert samfunnsborger, en ekte venn og en fantastisk skuespiller i så mange ulike roller. Her er hun i en av mine favoritter: Lynn som Golda Meir i filmen «München». Jeg kommer til å savne henne så mye.» 

Sarah Jessica Parker, som spilte hovedrollen som Carrie, skriver:

«Vakre Lynn Cohen. Mirandas kjære og nødvendige Magda. Vår kjære «Sex and the City»-kollega. Talent, verdighet, inspirasjon.Hvil i fred.»

Også Kim Cattrall som spilte Samantha har delt et bilde av seg selv med Cohen. «Vår vakre Lynn Cohen. «På vandring gjennom naturen til evigheten». Hvil i fred.»

I 2018 var Cohen også å se i den prisbelønnede komiserien «The Marvelous Mrs. Maisel».

Dødsårsak er ikke oppgitt av managementet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder