SLUTTER: Jan Ove Årsæther gir seg i TV 2 Foto: Emil Weatherhead Breistein NTB scanpix

Jan Ove Årsæther slutter i TV 2

Etter 17 år som reporter, redaktør og direktør slutter nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther i kanalen.

  • Maiken Svendsen

Artikkelen er over to år gammel

I en pressemelding fra TV2 står det at Jan Ove Årsæther nå slutter i kanalen. Årsæther sier til VG at han føler det er en tid for alt, og at nå passet det for ham å finne nye ting å gjøre.

– Jeg har jobbet i TV 2 i 17 år og mesteparten av tiden som leder. Nå har vi vært gjennom en ganske heftig omorganisering som har gått bra. Da syns jeg det er god timing for å slutte, særlig siden jeg har tenkt at jeg ikke skal være i TV 2 hele livet, sier han til VG.

– Jeg kunne ikke gått for et år siden fordi da hadde vi en krevende tid foran oss, men det er en tid for alt og nå har jeg lyst til å jobbe med andre ting, legger Årsæther til.

Fikk du med deg? Helene Husvik saksøker TV 2

Han understreker at dette har vært hans ønske, og at han ikke har blitt presset på noen måte av ledelsen. Han ønsker nå å finne andre ting som kan være morsomme å jobbe med, annet enn TV 2.

– Jeg har både tanker og planer for det, men ønsker å komme tilbake til det i august, sier han.

Arill Riise om nedbemanningen: – Det er brutalt

Årsæther forteller at det har gått noen måneder siden han først varslet sjefen om at han ønsket og slutte, til at de nå offentliggjør nyheten i dag.

– Jeg hadde ikke behov for at dette skulle ta noe særlig tid, og nå er det sommerferie som er en fin tid til å nullstille seg. Så går jeg videre i august, sier han.

TV 2 med helomvending: Trakk oppsigelser etter stevning

Respekterer valget om å slutte

Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 Olav T. Sandnes sier til VG at Årsæther har valgt å slutte i kanalen og at han i dag er mest opptatt av å takke ham av på en ordentlig måte.

– Han har valgt å slutte, og det respekterer jeg. Nå er det sånn at vi heldigvis er over 700 ansatte i TV 2, og selv om han har vært viktig i arbeidet med å etablere redaksjonen så er jeg sikker på at den vil være slagkraftig også i årene som kommer, sier Sandnes til VG.

TV 2-profil: – Her er det bare å ta pengene og løpe

Sjefredaktøren vil ikke gå inn på hvorvidt dette kom overraskende på dem at Årsæther slutter eller når de ble enige om avtalen.

– Det er sånn at han slutter den 15. august og frem til da er han i TV 2, slår Sandnes fast, og vil ikke gå nærmere inn på samtaler han har hatt med ledelsen i kanalen.

Han understreker at han har jobbet godt sammen med Årsæther de siste to og et halvt årene, og at fremover nå skal de se på hvordan de organiserer seg videre.

– Vi skal være nyhetsledende og en viktig samlingsplass for nordmenn flest, og det skal vi fortsatt ha mulighet til i årene fremover, sier Sandnes.

I april i 2016 varslet TV 2 at de måtte kutte 350 millioner kroner, og at 177 måtte gå i kanalen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder