FORTSATT MED: Lene-Alexandra Øien er fortsatt med i «Skal vi danse». Her under forrige ukes sending, hvor hun sjarmerte dommerne i senk. Foto: Scanpix

TV-seerne må kanskje stemme dobbelt i kveld

(VG Nett) TV-seerne risikerer å måtte stemme mot sine egne stemmer under kveldens «Skal vi danse».

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
Skal Vi Danse - TV2.no

Det vakte oppsikt sist uke da både TV-seernne og finalistene i siste sekund fikk opplyst at ingen måtte forlate konkurransen. Det var TV 2s måte å løse krisen på etter at Sigurd Sollien måtte trekke seg etter lyskeskaden. Siden ingen av finalistene røk ut til tross for at seerne hadde stemt, har TV 2 opplyst at forrige ukes seerstemmer vil legges til kveldens stemmer.

Sinte TV-seere

Diskusjonen gikk heftig både i VG Netts debattforum etter sendingen. VG Nett ble også kontaktet av en rekke lesere som reagerte negativt på at deres SMS-stemmer ikke hadde noen verdi. TV 2 mente at ingen hadde tapt på stemmene, siden alle stemmene vil telles opp i kveld sammen med de nye.

SE DEBATTEN OG DISKUTER HER

Må stemme dobbelt

Konsekvensen kan likevel bli at TV-seerne må stemme imot sine egne stemmer fra forrige fredag. Har de samme favoritt, så vil forrige ukes stemmer komme godt med.

Men de TV-seerne som eventuelt bytter vinnerkandidat etter å ha sett finalistene i sving på TV i kveld, må stemme ekstra for å «slå i hjel» sine egne stemmer fra sist. For å knuse sin egen stemme fra forrige fredag, må TV-seerne altså i kveld stemme dobbelt så mange ganger som de stemte sist - for at deres nye favoritt skal få flere stemmer.

«Kan tenke meg alle de som brukte penger på å stemme er strålende fornøyde. Dårlig unnskyldning å si at stemme teller neste runde. Hvordan vet man hvem man ville stemt på neste runde? Kanskje danser den du stemte på helt elendig», skriver en leser i VG Netts debattforum.

Tror DU at du risikerer å måtte stemme dobbelt i kveld? Stem her!

Beklager

TV2s pressekontakt, Unn Grethe Berge, sier til VG Nett at hun beklager hvis TV-seerne føler seg snytt.

- Men dette var vår måte å løse problemet på etter at Sigurd forsvant, sier Berge.

FAVORITT: Tore André Flo leder VG Netts uhøytidelige dansebarometer. Her fra forrige ukes sending. Foto: Scanpix

Hun presiserer at også i de forrige rundene har stemmer blitt overført på denne måten fra første episode - hvor ingen har røket ut - til neste episode.

VG Nett: - Men da har TV-seerne visst om nettopp det. Det blir vel litt annerledes nå?

- Jo, sånn sett. men vi mener likevel at dette var den mest rettferdige løsningen, svarer Berge som presiserer at kveldens show blir uten tilsvarende overraskelser.

Donerer ikke penger

TV 2 har blitt oppfordret fra flere hold til å donere stemmeinntektene fra forrige fredag til Blåkors og TV-aksjonen.

- «Skal vi danse» er et underholdningsprogram, ikke en innsamlingsaksjon. Vi har kjøpt dette konseptet fra BBC og må følge prosedyrene. Vi er et stort apparat, hvor mange skal lønnes, forklarer Berge til VG Nett.

Underholdningsnyheter:RAMPELYS

Flo favoritt

Fem finalister gjenstår. Tore André Flo leder i skrivende stund VG Netts dansebarometer - foran Lene Alexandra Øien. Hvem mener du bør vinne?

Flo etter forrige ukes dans:- Noe måtte jo skje

Mikkel Gaup og dansepartneren er første par på parketten i kveld. Her er rekkefølgen:

Mikkel og Therese skal danse engelsk vals til «Don't Really Want to Know».

Lene Alexandra og Tom-Erik skal danse rumba til «How Deep is Your Love».

Tore Andre og Nadya skal danse tango til «Roxanne».

Siri og Lars Alexander skal danse quickstep til «Down with Love».

Gaute og Elena skal danse jive til «Rock 'n' Roll Music».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder