SIKTET: Jussie Smollett er arrestert for å ha gitt falsk forklaring til politiet. Foto: Chicago Police Department

Jussie Smollett er arrestert for falsk forklaring

Skuespilleren skal ha sendt seg selv rasistiske og homofobiske brev fordi han var misfornøyd med lønnen sin.

På en pressekonferanse hevder politiet i Chicago at skuespiller Jussie Smollett (36) sendte seg selv rasistiske og homofobe brev. Pressetalsmann Eddie Johnson forteller at skuespilleren var misfornøyd med lønnen sin i «Empire», og gjorde dette for å promotere karrièren sin.

– Jeg skulle ønske familier som er rammet av vold i denne byen fikk så mye oppmerksomhet, sa Johnson under pressekonferansen.

les også

Deadline: Jussie Smollett anses som «aktiv deltaker» i overfall

Smollett skal ha betalt i overkant av 30.000 kroner til to personer for å iscenesette hendelsen. Politiet opplyser at Smollett ble behandlet som fornærmet i saken, helt til det ble fremlagt bevis for at hendelsen var iscenesatt.

Skuespilleren ble løslatt mot en kausjon på nærmere 800.000 norske kroner og dro ifølge CNN rett til innspilling av «Empire».

Onsdag bekreftet en pressetalsmann for Chicago-politiet at skuespilleren er mistenkt for å ha oppgitt falsk forklaring til politiet. Torsdag ble «Empire»-stjernen arrestert da han meldte seg for politiet. Det kommer etter at «Empire»-stjernen i slutten av januar anmeldte et overfall der to personer skulle ha utøvd vold og kommet med rasistiske og homofobe skjellsord mot ham. Smollett har også fortalt at mennene rompte «Dette er MAGA-land» til ham.

les også

Etterforsker angrep mot «Empire»-stjerne

Kilder hevder overfor CBS Chicago at personene har forklart til politiet at de medvirket i angrepet og at de angivelig fikk 3500 dollar, rundt 30.000 kroner, for å helle kjemisk væske på skuespilleren, legge et rep rundt halsen hans og rope rasistiske og homofobe skjellsord.

Ifølge BBC skal begge brødrene ha vært statist i samme serie, mens den ene også skal ha vært Smollets personlige trener.

20th Century Fox Television, som står bak serien «Empire», sier i en uttalelse at de vurderer situasjonen.

– Vi forstår alvoret i saken og respekterer den juridiske prosessen. Vi vurderer situasjonen og vurderer våre alternativer.

President Donald Trump kommenterte saken på Twitter torsdag, der han går ut fra at Smollett er skyldig:

«Hva med MAGA og de titalls millioner mennesker du fornærmet med dine rasistiske og farlige kommentarer!? #MAGA»

Ifølge BBC kan Smollett få inntil tre års fengsel om han blir funnet skyldig. Skuespilleren og hans advokater fremholder at han er uskyldig i anklagene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder