KONKURRENTER: Siri Vølstad Jensen (17) og Eirik Søfteland (24) spisser albuene før kveldens «Idol»-finale. Foto: Kristian Helgesen/VG

Slik skal Eirik vinne «Idol»

Eirik Søfteland (24) skal vinne folkets hjerter i kveldens «Idol»-finale gjennom å være den ultimate underholder.

  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over seks år gammel

Les også: Slik skal Siri vinne «Idol»

- Hva er Siris beste og verste sider?

- Jeg kan ikke si noe negativt om Siri. Hun er en kjempefin jente med masse godt humør, i tillegg til å være en gledesspreder. I begynnelsen var hun kanskje litt sjenert, men nå virker det som hun har begynt å komme ut av skallet sitt.

- Hvilken av Siris sangprestasjon liker du minst?

- Det må vel være de sangene hun synger som jeg ikke kjenner igjen. For meg er ikke de så interessante.

- Hva er Siri sin største svakhet?

- Det at hun er litt sjenert gjør det kanskje vanskeligere for henne å uttrykke det hun skal formidle. I tillegg er hun syv år yngre enn meg. Det gjør at jeg sitter med en del mer erfaring enn henne både på det personlige - og det musikalske plan.

- Hva blir den største utfordringen ved å stå i finalen med Siri?

- Siri har et kjempetalent. Hun er en fantastisk vokalist og synger råbra. Jeg husker veldig godt når hun sang under countrykvelden. Da drømte jeg meg vekk i sangen hennes. Det var så fint å høre på.

- Hvordan skal du vinne over Siri?

- Ifølge Gunnar Greve er jeg den «ultimate entertainer» så jeg kommer til å bruke det som en styrke. Jeg skal kose meg, nyte øyeblikket å ha det gøy.

- Hva kan du gi det norske folk som ikke Siri kan?

- Jeg har nok kanskje en større tilstedeværelse og energi på scenen enn Siri har. Det går også på talent og hvor hardt man jobber. Jeg har et større spekter, og har brynt meg på flere musikksjangre enn henne, og av oss to vil jeg dette mest.

- Hvordan skal du unngå «Idol»-forbannelsen - og ikke bli glemt?

- Jeg har så mange planer og ideer om hva jeg vil gjøre fremover med musikken min. Jeg vil turnere, spille konserter og gi ut CDer. For ikke å bli glemt må man være synlig, mange av de tidligere idol-deltagerne har blitt glemt fordi de har tatt en pust i bakken. Det skal ikke jeg gjøre. Dette er det jeg vil gjøre med livet mitt, og jeg hviler ikke på laurbærene.

- Hvorfor skal du vinne Idol?

- Fordi det er min største drøm. Jeg har jobbet utrolig hardt for å komme så langt, og føler jeg har prestert bra hele veien. I kveld skal jeg gi publikum energi, glede og god musikk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder