VIKING: Å svinge med sverd er noe skuespiller Kristofer Hivju er vant til etter å ha spilt krigeren Tormund Giantsbane i «Game of Thrones». Foto: JAN PETTER LYNAU/VG

Kristofer Hivju: - Jeg blåser i hvordan jeg ser ut

Kristoffer Hivju (35) mener at det er mer naturlig å la skjegget gro, enn å fjerne det. Men dersom han får en rolle som krever det - er det borte.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over seks år gammel

I morgen åpner «Game of Thrones»-utstillingen i Oslo, og der kan du blant annet møte Kristofer Hivju (35) og britiske John Bradley (25) som spiller i den kritikerroste HBO-serien som blir sett av millioner av seere verden over.

Fredag møtte duoen pressen, og Hivju måtte nok en gang snakke om hans velkjente skjegg.

- Jeg skjønner ikke det. Jeg vil heller snakke om hvorfor menn barberer seg - det er jo mer interessant. Jeg synes det er mer naturlig å la det gro, enn å skjære det vekk. Men jeg blåser egentlig i hvordan jeg ser ut. Jeg er skuespiller, og jeg skal kunne se ut som hvem som helst. Nå har det blitt noen skjegg-roller, og da er det min maske nå, men så tar jeg det bort og da ser jeg ut som en pen versjon av Arnold Schwarzenegger.

Hivju ble på kort tid verdenskjent da han fikk rollen som «Tormund Giantsbane» i serien, og det skal ikke mye til før Hivju føler seg som en ekte viking.

- Jeg tar på meg kostymet og går ut av traileren, da er jeg klar. Når jeg har fått på meg 15 kilo med kostyme, og et sverd lenket fast i midjen- da er jeg Tormund.

DUOEN: Kristofer Hivju og John Bradley var med under pressevisningen av det nye «Game of Thrones»-utstillingen fredag. Foto: JAN PETTER LYNAU/VG

Dramatisk på settet

Det kanskje ikke alle skulle tro, er at dramaet du ser på TV-skjermen, faktisk er like dramatisk «behind the scenes»
- I denne sesongen så slåss jeg mye, og for det første er det dødsfett å gjøre, og det krever ekstremt med forberedelser og når du slåss med en stuntmann, så er han som en gummifyr, og de kan tåle hva som helst. Men når du skal sloss mot skuespillerne, så ligger det mye lidenskap i det, og da kommer ekte følelser frem og da blir det til tider ganske vilt. Så forhåpentligvis så oppfattes det like heftig på skjermen, som det er for oss å gjøre det, sier Hivju.

I disse dager bruker Hivju mye tid med kona Gry, og deres to barn, men han kan avsløre at han har noe nytt på gang.

- Jeg forbereder nye roller, for man har alltid flere jern i ilden. Jeg kan ikke fortelle noe om det enda, men snart, smiler han.

Les også

Mer om

  1. Kristofer Hivju

Flere artikler

  1. Kristofer Hivju om sin «Game of Thrones»-fremtid: – Ingen er trygge

  2. Kristofer Hivju til Netflix-serie

  3. Kristofer «Tormund» Hivju om episode 4: – Mener hun valgte feil

  4. «Game of Thrones»-Brienne om Kristofer Hivju: – Intens seksuell intensjon strømmer fra øynene

  5. Kristofer Hivju til «Fast & Furious»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder