FEIRET SEG SELV: Anette Hoff (t.v.) og Rudy Claes krysser fingrene for at tirsdagens Cæsar-fest ikke blir den siste.

FEIRET SEG SELV: Anette Hoff (t.v.) og Rudy Claes krysser fingrene for at tirsdagens Cæsar-fest ikke blir den siste. Foto:Trond Solberg,VG

Usikker fremtid for «Hotel Cæsar»

Anette Hoff: – Det føles som et samlivsbrudd

Test kunnskapene dine i VGs Cæsar-quiz!

Tirsdag kveld feiret «Hotel Cæsar»-staben at nok en sesong er ferdiginnspilt – men TV 2 har foreløpig ikke bestilt flere hotellintriger.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Denne uken ble siste hånd lagt på verket, og dermed er en flunkende «Hotel Cæsar»-runde snart klar for TV-skjermen. Akkurat nå vises seriens 31. sesong, og fansen holder fortsatt koken: Denne ukens mandagsepisode ble sett av 271.000 mennesker.
– Det er en fremtid for «Hotel Cæsar». Spørsmålet er bare om TV 2 ønsker å være med på den eller ikke, sier Kim-Daniel Sannes (29).

KLAR FOR CÆSAR-FEST: Kim-Daniel Sannes, som hadde tatt på seg en helt spesiell t-skjorte for anledningen. Foto:Trond Solberg,VG

Det er snart ti år siden han kapret rollen som Storm Liland Anker-Hansen. I likhet med de andre skuespillerne på Cæsar-settet får Sannes en velfortjent innspillingspause nå. Men det kan hende den blir langvarig: TV 2 har fortsatt ikke bestemt seg for om de vil kjøpe enda en sesong av serien.

Ifølge Christopher Haug i TV 2 vil kanalen ta Cæsar-avgjørelsen i løpet av våren. Hotellet har vært fast inventar siden 1998.
– Det er ikke normalt å kaste ut barna sine når de bare er 17 år gamle, så vi får se hva TV 2 bestemmer seg for, flirer Kim-Daniel – som medgir at tanken på en avslutning gjør ham trist.

Tilbake til gamle røtter

Elin Sogn (43) portretterer Julie Anker-Hansen i serien. Karakteren hennes har vært borte fra hotellet en god stund, men snart er Julie klar for et lite comeback. Sogn er foreløpig ikke veldig bekymret for seriens fremtid: Hun er vant til at TV 2 bruker litt tid på å bestemme seg.
– Vi har vært gjennom dette ganske mange ganger før. Dette er helt vanlig fra TV 2s side, sier hun.
Hun synes det er vanskelig å forestille seg en plutselig avslutning på hotelleventyret. Det gjør nok seerne også, tror hun.
– Det er jo mange som omtrent planlegger timeplanen basert på når Cæsar sendes på TV, sier Elin.
Les også: Han er «hatet» av «Hotel Cæsar»-fansen
Anette Hoff (53) mener at den nyinnspilte sesongen er av så god kvalitet at TV 2 har gode grunner til å bestille mer Cæsar-stoff.
– Jeg tror at vi har greid å gjenvinne et univers som er Cæsars genuine. Samtidig har vi forbedret oss på flere områder, slik at vi bedre kan matche den moderne TV-verdenen. Hvis vi vurderes ut fra det vi leverer nå, tror jeg TV 2 vil være veldig stolte over å ha Cæsar på skjermen, sier Hoff.

GJØR COMEBACK: Elin Sogn har hatt en god pause fra dramatikken på hotellet, men snart vender hun tilbake. Foto:Trond Solberg,VG

Tror på Cæsar

Anette Hoff har portrettert Juni Anker-Hansen gjennom hele seriens levetid, kun avbrutt av noen få pauser. En eventuell avslutning må gjøres med kjærlighet, synes hun. I likhet med Elin Sogn er Anette vant til å vente TV 2s beslutning.
– Det føles litt som et samlivsbrudd. Ingen vet helt hva som vil skje – om vi blir skilt for alltid, eller om vi blir sammen igjen. Det er en pause på ubestemt tid, også er det noen andre som bestemmer utfallet av den, sier hun.
Rudy Claes (48), som har spilt Eva Rosenkrantz siden 2004, beskriver også situasjonen som en pause fra kjæresten.
– Ting er uavklart, og sånn er det. Det er helt naturlig at TV 2 vurderer sendeskjemaet sitt. Men jeg tror på Cæsar. Folk har vokst opp med serien, og jeg er stolt av det vi gjør. Vi krysser fingrene og er optimistiske, sier hun.
Det gjør også Nikis Theophilakis (43), som har spilt Pelle Krogstad i rundt åtte år. Han er rimelig sikker på at det blir en ny Cæsar-runde.
– Serien er fremdeles et lokomotiv for TV 2. Jeg tror ikke de tør å kaste ut Cæsar, og jeg tror ikke de bør gjøre det heller, sier han.
Theophilakis synes det er synd hvis kanalen velger å sette kroken på hotelldøren. I så fall vil både seerne og TV 2 lide mest, tror han. Cæsar-jobben har uansett vært noe helt spesielt for ham.
– Jeg har aldri hatt en jobb som har vart så lenge i hele mitt liv, flirer skuespilleren.

Er du en svoren «Hotel Cæsar»-fan? Test egne kunnskaper i VGs uhøytidelige Cæsar-quiz!

1. De fleste Cæsar-fans har vel fått med seg den berømte dødsscenen til Georg Anker-Hanssen. Men i hvilken sesong dør han – og hvorfor?

2. I sesong 5 blir Victoria kidnappet, og hun blir holdt fanget i lang tid. Hvem står bak det hele?

KOM TILBAKE: Liv Liland (Nathalie Tonga) døde under dramatiske omstendigheter, men dukket opp senere likevel. Hvordan da? Foto:Yvette Jansen,Hotel Cæsar

3. Når Åge og Solrun skal gifte seg i ovennevnte sesong, skjer det noe spesielt under vielsen. Hva da?

4. I sesong 17 dukker den slu Scott Wallace opp på hotellet, sammen med halvsøsteren Sue Astrid. Senere viser det seg at Scott har flere søsken på hotellet. Hvem?

5. I sesong 18 krasjer flyet til Jens August når han er på vei til Maldivene, og alle tror han er død. Hvilket drama oppstår under minnestunden?

6. Juni og Christian Borchman, som begge har store problemer med alkohol, var lenge kjærester i serien. Hva skjer når de er fulle barnevakter for Jenny Augusta i sesong 19?

7. På et tidspunkt i serien er både Pelle og Svein forelsket i Bea, som jobber som stuepike på hotellet. Hvem får henne til slutt?

8. Hvordan dør Kenneth i sesong 20?

9. I seriens 25. sesong tar Svein med seg et spesielt slankemiddel, Cavalo, hjem fra Brasil. Pelle går ned flere kilo ved hjelp av produktet, men hva viser det seg at slankekosten faktisk er?

10. Liv blir påkjørt og dør i sesong 26, men hun er likevel å se i serien ved senere anledninger. Hvordan?

... og her er fasitsvarene:

1. Georg dør i sesong 3, som følge av kreft. Både Ninni – som Georg var gift med på daværende tidspunkt – og Astrid er vitne til det hele.

2. Donald Kværner og Linn Fylke. De ønsker å hevne seg på Juni, Victorias mor.

3. Åge svarer nei når paret står ved alteret.

4. Rolv Espevoll. Han er Scotts halvbror.

LURENDREIER: Scott Wallace (Håvard Bakke) var lenge en av seriens slueste karakterer. Foto:Tv2,TV2

5. Jens Augusts daværende kone, Eva, holder en tale til ære for mannen sin. Plutselig stormer May opp og proklamerer at hun bærer på Jens Augusts barn. Eva og May begynner å rive og slite i det oppsatte bildet av Jens August, noe som ender med at May faller og slår seg. Senere spontanaborterer hun.

6. Trilleturen ender med at det alkoholiserte paret mister grepet om barnevognen. Jenny legges inn på sykehus etter hendelsen.

7. Svein.

8. Han blir påkjørt av Oscar von Krona ved et uhell. Oscar er en av Kenneths beste venner.

9. Hestemøkk.

10. Hun dukker opp når Jens August ser syner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder