GIKK I BALL: Martin Halla hadde hjelp av et knippe lekre, dyktige dansere, men det hjalp ikke. Foto: NRK ,

«Stjernekamp»-Martin: – Følte at jeg fortjente å ryke

Martin Halla (27) fikk fullstendig jernteppe på direkten lørdag. Nå snakker han ut om flausen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg mistet det rett og slett. Egentlig husket jeg både dansen og teksten, men så ramlet jeg helt ut og klarte ikke å hente meg inn igjen. Når man er på tynn is, kan man noen ganger gå gjennom, forteller Halla til VG.

Det var under fremføringen av Jorge Ben Jors «Mas Que Nada» alt gikk rett vest for «The Voice»-vinneren fra 2012. Den portugisiske teksten ble byttet ut med nynning og lyder som absolutt ikke sto på repertoaret. Og hele tiden danset han latindans med heftig hoftevrikk - foran 724.000 seere.

– Jeg måtte jo prøve å fullføre! ler Halla.

– Kjipt

– Det som vanligvis er greia hvis man kommer ut av en låt, er at man leter etter noen sluttfraser på et refreng. Da kommer man gjerne inn igjen. Men her mistet jeg flere perioder og fant ikke tilbake til noe. Jeg grep etter tråder som jeg ikke fikk tak i. Det var kjipt, for jeg hadde jo lært så mye morsomt som jeg ville vise.

Dommen fra VGs anmelder Morten tåle Nilsen uteble ikke. Halla, som normalt får høye terningkast, fikk en skarve ener.

«(....) Halla faller helt ut av sangen, glemmer teksten, og prøver å redde dagen ved å agere hetlevret kåting. Det blir klovnete, og dessverre ikke på den gøyale måten. Han har fullstendig jernteppe, stakkars. Det kan hende den beste», skrev Nilsen.

Halla bærer ikke nag til anmelderen.

– Jeg skjønner ham godt, sier 27-åringen.

Halla var blant de aller første som opptrådte i lørdagens direktesending. Desto lenger måtte han vente på resultatet.

UTE: Maria Karlsen ble sendt hjem. Foto: NRK ,

– Fryktet du at TV-seerne ville sende deg hjem?

– Ja, jeg trodde at jeg skulle ryke, svarer Halla – som ble overrasket da det i stedet var Maria Karlsen (32) som trakk det korteste strået og måtte forlate konkurransen.

– Hvor stor var lettelsen da du skjønte at du gikk videre?

– Den var litt blandet. Jeg følte at jeg fortjente å ryke. At det var en annen som måtte dra, var derfor litt trist. Men så var det litt godt også. Jeg skal komme sterkere tilbake lørdag, lover Halla.

Ingen nett-troll

27-åringen er overveldet over støtten fra TV-seerne.

– Det som skjer, er at når man går skikkelig på trynet, så blir nett-trollene plutselig nettelskere som i stedet løfter deg opp. Det er ingen som har lyst til å slå den som ligger nede. Jeg har fått mange støttende meldinger, forteller Halla.

Han nekter for at de var de lettkledde dansedamene han opptrådte med som brakte ham ut av fatning.

– Damene sto mest bak meg, så jeg kan ikke skylde på dem heller. Tvert imot jobbet de som noen helter, forklarer sangeren.

Førstkommende lørdag skal deltagerne kjempe i sjangeren storband, og Halla ligger nå i hardtrening før fremføringen av «How High The Moon».

– Jeg er temmelig sikker på at det samme ikke skal skje igjen, smiler han.

Les også: «Stjernekamp» fortsetter å knuse «Skal vi danse»

Lørdag var de én deltager mer enn de opprinnelig skulle være. Øystein Wiik (59) som ble sendt hjem uken før, kom nemlig tilbake igjen på grunn av stemmekrøll.

VG+: Øystein Wiik var knust etter utstemming

Diskuter: Hvem heier du på i «Stjernekamp»? Kjør debatt i kommentarfeltet nederst i artikkelen. Stem også i VGs uhøytidelige kåring til høyre i artikkelen (på PC) eller nederst (på mobil).

Se alle lørdagens terningkast her

Flere TV-nyheter her

KONKURRENTER: F.v: Martin Halla (27), Celine Helgemo (19), Øystein Wiik (59), Heidi Gjermundsen Broch (40), Eirik Søfteland (26), Maria Karlsen (32), Tommy Fredvang (33), Maria Haukaas Mittet (36), Knut Erik Østgård (50) og Trine Rein (44). Lørdag måtte Maria Karlsen reise hjem. Foto: Julia Marie Naglestad , NRK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder