UTSATTE MEDISINSTUDIENE: Planen var å begynne å studere medisin denne høsten, men det lot seg ikke kombinere med Idol for Ingvar Olsen. Foto:Cornelius Poppe,NTB scanpix

Idol-Ingvar overøses av frierbrev

Ingvar Olsen (24) er den unge, sjenerte, litt keitete gutten med den gamle musikken. Han har tatt Idol-seere og dommerne med storm. For ikke å snakke om kvinnene.

Publisert:

24 år gamle Ingvar Olsen fra Kvaløya opplever nå at frierbrevene strømmer på. Fra jenter i alle aldre.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men dette er kommet veldig fort. Egentlig er jeg ganske beskjeden. Samtidig er det jo fint at så mange liker det jeg gjør, sier Ingvar Olsen til VG.

Det er i hvert fall ingen overdrivelse. Han har truffet noen strenger i det norske folk med musikken fra en svunnen tid. Forrige fredag høstet han stående applaus fra fire dommere og et fullsatt Chateau Neuf. Han var også den som fikk best kritikk i avisene med 6’er i Dagbladet og 5’er i VG.

– Egentlig er det bare denne typen musikk som appellerer til meg. Det har det gjort siden jeg var liten. Jeg saumfarte LP-samlingen til mamma og pappa. Der var det for det meste Queen, Elvis og Beatles. Så sånn sett kan man si at jeg er arvelig belastet, sier Ingvar.

Når han ikke er opptatt med Idol, er han å finne som resepsjonist på Kurbadet i Tromsø, hvor han har jobbet mens han han har forbedret karakterene sine fra videregående.

Utsatte medisinstudiene

– Målet har vært å begynne å studere medisin. Sannsynligvis hadde jeg hatt gode nok karakterer til å komme inn på studiet nå i høst. Men da jeg kom med i Idol, valgte jeg å utsette det. Skjønte at det ikke lot seg kombinere, sier Ingvar.

Han legger ikke skjul på at han synes det er veldig moro å være med i Idol og at han også lærer nytt.

– Det hadde jo vært gøy å drive med dette på heltid også, så jeg må kanskje vurdere medisin på nytt dersom dette går bra, legger han til.

Foruten musikk og studier, er det fotball som opptar Ingvar Olsen. Det har det gjort siden han var liten.

– Jeg var veldig aktiv fra jeg var syv til jeg var 16 år. Men har trappet ned og de siste årene har det bare vært spill i 6. divisjon for min del.

Har ikke kjæreste

Så langt er det ingen tvil om at Ingvar er best likt blant årets Idol-finalister. I hvert fall hvis man skal se på antall «likes» på Facebook. Mens de fleste av deltagerne fikk mellom 500 og 1000 «likes», var det ingen som var i nærheten av Ingvars i nærheten nærmere 16.000 «likes». Uten at det har gitt seg konkrete utslag på kjærlighetsfronten enda.

– Jeg har ingen kjæreste, sier Ingvar som likevel innrømmet overfor VGTV at han hadde en spesiell i tankene da han sang «I Can't Help Falling In Love» forrige fredag.

I kveldens finalerunde synger deltagerne låter gjort av norske artister – og ikke overraskende har Ingvar selvsagt klart å lure inn nok en sang av gammel dato. Valget falt på a-has «Crying In The Rain», opprinnelig en Everly Brothers-låt.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder